Întâlnirea cu nr. 55 a fost programată în săptămâna aniversară Club A - 48 de ani de la înființare, pe 10 martie 2017.
Dar nu a respectat canoanele obișnuite, fiind cedată în întregime unei lansări de carte: “Timpul chitarelor. Cornel Chiriac și Epoca beat” – de Doru Rocker Ionescu (editura Integral). Așa că nu i-am auzit de data asta pe Liviu Zamora, Mihai Croco Manea (care și-a trimis însă afișele retro de concert, lipite pe fundal), Viorel Covaci (vor reveni data viitoare), dar a fost prezent cu aparatul de filmat Mihai Forsea (pe lângă mulți alți filmători și fotografiatori). Pe două scaune de pe scenă au luat loc FSU – care a prezentat evenimentul și Doru Ionescu – care a prezentat cartea, amintind că nu s-a putut atașa (deocamdată) și un CD cu cântecele celor amintiți în volum. Pe cel de-al treilea scaun au luat loc, rând pe rând, pionieri ai muzicii folk-rock, cu povestiri emoționante și uimitoare: Mircea Drăgan, Cornel Guriță, Iulian Mugurel Vrabete, Bebe Paraschivescu, Costin Petrescu (ultimii trei fiind și arhitecți). Alt povestitor de excepție a fost arhitectul Mirel Leventar, fost component al Cineclubului Club A, posesor al unei arhive impresionante de fotografii de epocă, multe dintre ele ornând paginile cărții. În asistența, mai numeroasă ca de obicei, i-am zărit pe lângă cei amintiți până acum pe Nicoleta Dandu, Doru Cetățeanu, Bogdan Groman, Paul Ionescu, Costin Grigoraș, Radu Nicolescu, Horațiu Grivei, Mircea Florian, Călin Irimescu și mulți membri al Asociației In Memoriam Cornel Chiriac. A fost invitat să nareze și arhitectul Doru Stănculescu, dar acesta a preferat să se exprime prin cântec, cu orchestrația realizată de Dan Andrei Aldea.
Finalul a continuat tot în ambianță muzicală, protagoniști fiind membrii școlii muzicale Bebe Astur: profesorul, la chitară, și-a acompaniat elevele la 3 cântece memorabile ale rockului autohton – două de la Phoenix și unul de la Mondial (De la veni la tine vântul) - cu înregistrări pe negativ realizate la toate instrumentele de Bebe.
O seară cu adevărat memorabilă, o lecție de istorie socială - culturală - muzicală. Trebuie să mai facem astfel de adunări.
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer