Geneza la rece a materiei. Energia spațiului şi dispozitivele “Free Energy”, sesiune prilejuită de lansarea cărții În data de 17 decembrie 2015 a avut loc la sediul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), sesiunea de comunicări The Cold Genesis of Matter and Fields având ca autor pe dr.ing. Marius Arghirescu, examinator OSIM, apărută la Editura Science Publishing Group în luna martie 2015.
Cuvântul de deschidere a fost susținut de ing. Adrian Negoiță, Director general adjunct OSIM.
O primă prezentare a fost susținută de Prof.dr.fiz. Viorel-Puiu Păun, de la Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnica București: Despre teoriile de geneză la cald și geneză la rece a materiei. Argumentația rațională versus consistența mesajului științific.
Ulterior, dr.ing. Marius Arghirescu a făcut o prezentare a noii sale cărți apărute ce poate fi consultată în integralitate online: http://www.sciencepublishinggroup.com/book/B-978-1-940366-27-2.
O versiune timpurie poate fi citită aici: http://rxiv.org/pdf/1104.0043v1.pdf. Apoi, același prezentator a continuat cu o serie de considerații despre Invențiile tip „free energy” ca speranță pentru viitor. Au fost evidențiate experimente și prototipuri realizate în diverse locuri, capabile să producă energie fără să existe o sursă vizibilă din care aceasta să fie preluată și transformată. Acest gen de experimente au, încă, o aură de mister. Ele nu sunt confirmate și acceptate în unanimitate, nefiind astfel nici implementate pe scară largă.
(http://www.energielibera.net/motorul-cu-magneti/motorul-magnetic-perendev.html)
În context, ing. Aurel Tudorache, muzeograf principal la Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, a făcut o serie de Considerații asupra pilelor Karpen. Introductiv, a fost prezentat istoricul pilelor K deținute de Muzeul Național Tehnic și stare lor actuală. Ulterior au fost formulate diverse opinii de către participanții la eveniment. Este de relevat ultimul studiu tematic, publicat în Revista de Chimie din septembrie 2015, cu titlul Mecanismul generarii energiei electrice în pilele Karpen (Considerations Regarding the Mechanism of Electrical Energy Generation in Karpen’s Cells), având ca autori pe cercetătorii profesori Nicolae Vaszilcsin și Dănuț-Ionel Văireanu.
http://www.revistadechimie.ro/pdf/VASZILCSIN%20N.pdf%209%2015.pdf
Evenimentul a mai avut înscrisă o lucrare pe agendă: Influența radiațiilor asupra structurilor vii, având ca autor pe dr. ing. Marian Velcea, consilier de proprietate industrială. Discuțiile prelungite de la primele prezentări nu au permis să se mai dezvolte și acest subiect, astfel că s-a făcut promisiunea reluării acestui subiect în cadrul altei întâlniri.
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/The%
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer