Corul La Muse Diversité, format din coristi amatori din diferite coruri din Quebec, sub bagheta d-nei Ioana German, a efectuat un turneu muzical in Romania in perioada 3-17 iulie 2014.
Concertele au avut loc in urmatoarele orase:
Brasov - 6 iulie 2014 orele 19:00 Sala Patria - sala filarmonicii Brasov
Suceava - 10 iulie 2014 orele 19:00 la Sala Dom Polski
Iasi - 11 iulie 2014 orele 19:00 Aula Bibliotecii universitare „Mihai Eminescu”
Bucuresti - 16 iulie orele 19:00 Casa de Cultura a Studentilor.
Concertele fac parte din Turneul ”Diversitate culturala romano-canadiana” organizat de asociatia Asociatia La Muse - Héritage Musical avand ca tema descoperirea si promovarea valorilor culturale romane si canadiene.
Au fost prezentate publicului Missa Brevis nr 2-13 de Healey Willan, Magnificat de Imant Raminsh, balada Erculean de Iacob Muresianu.
Solistii invitati sunt artisti ai Operei din Brasov:
Corina Klein – soprano, Cristina Coatu – mezzo-soprano, Liviu Iftene – ténor, pianista: Ana-Maria Negrea si orchestra Castelani Brasov.
Asociatia La Muse – Héritage Musical are ca scop promovarea muzicii si organizarea de evenimente culturale. De peste cinci ani asociatia organizeaza concerte pe a caror scena sunt prezenti atat artisti romani cat si canadieni. Asociatia a fost infiintata la initiativa d-nei Ioana German, presedinta acesteia si stranepoata compozitorului roman Iacob Muresianu, cu scopul de a promova muzica clasica, in special cea romaneasca.
Va asteptam cu drag si in numar cat mai mare pentru a ne bucura impreuna si a trai momente de inaltare si bucurie sufleteasca.
Ioana German
Sursa: la-muse.org
Dupa prezentari la Nurnberg, Roma, Bucharest Jazz si Garana Jazz, cartea „Poveşti cu cântec din diaspora. 100 de români şi aventurile lor muzicale” (editura ArtPrint) şi CD-ul „Muzici din diaspora / Discul emigranţilor” (Soft Records) au fost lansate oficial miercuri 16 iulie 2014, la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti zisă „Grigore Preoteasa”, în deschiderea concertului corului româno-canadian La Muse (unul dintre personajele cărţii). Intrarea a fost liberă, iar cartea şi CD-ul... pe bani (evenimentul fiind pe moment singurul loc din România de unde s-au putut procura).
M-am bucurat enorm pentru ca am putut sa pasesc in interiorul acestei cladiri unde nu mai intrasem de prin anii 70 (au trecut peste 40 de ani de atunci), pe vremea cand niste prieteni de-ai mei cantau sambata la “serile dansante” care se organizau aici.
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer