You are here

Muzeul Recordurilor Româneşti

Acest loc a luat nastere din nevoia de a promova Bucurestiul si Romania, pentru si de catre oamenii ei. Aici va oferim oportunitatea de a descoperi parti uitate din istoria omenirii, care ne permit sa vedem ingeniozitatea mintii umane, prin diferitele nivele are evolutiei sale, si pentru diferitele aspecte ale vietii, de la lucruri practice, la placere si, desigur, arta.

Cea mai mare colectie de Tirbusoane

Colectia de tirbusoane este dovada ca oamenii au incercat cu adevarat sa se distreze. De la obtinerea recordului in 2015, numarul a continuat sa creasca, iar colectia cuprinde acum peste 30.000 de tirbusoane.

Exista multe lucruri ce se pot invata dintr-o simpla vizitare a colectiei. Aici se poate afla ca scopul tirbușonului nu a fost doar acela de a deschide sticle de vin, ci si sticlute de parfum, de medicamente, mici calimari de cerneala sau chiar sticle de bere sau apa minerala, atunci cand si acestea erau sigilate cu un dop de pluta.

Cea mai mare colectie de fiare de calcat

Colectia de fiare de calcat este cea mai mare din lume si în 2016 a fost certificata international. De atunci numarul obiectelor a crescut si astazi avem peste 35.000 de piese.

Acesta este cel mai bun loc pentru a invata despre fiare de calcat, diferitele metode folosite pentru incalzirea lor sau despre variatele modele cu care au fost ornamentate. Evolutia fierului o urmează pe cea a omenirii, de-a lungul epocilor si ofera o perspectiva completa si o mai buna intelegere a istoriei noastre.

Multiple colectii

Muzeul Recordurilor Romanesti reprezinta atat salasul celor mai mari colectii de tirbusoane, fiare de calcat, trivete, aparate foto de epoca sau obiecte filatelice romanesti cat si a peste 30 de alte colectii mai mici.

Obiectele in sine ar putea parea simple atunci cand sunt descrise, dar odata ce sunt vazute, vor fi percepute ca opere de arta, datorita modelelor speciale si variate. Mai mult, prin aceste obiecte se poate intelege progresul facut de omenire pentru a usura viata de zi cu zi.

Precum colectiile mai mari, si aceste colectii multiple sunt menite sa duca vizitatorii in vremurile trecute si sa dezvaluie inventii remarcabile, care au facut din lumea in care traim una mai buna. Printre cele mai impresionante din aceste colectii multiple se numara colectia de instrumente muzicale vechi, colectia de telefoane, masini de scris, masini de cusut, teodolite, rasnite de cafea si condimente, cantare, samovare si multe altele.

Aparate foto, de proiectie si de filmat

Colectia de aparate foto de epoca s-a nascut din dorinta de a arata progresul omenirii în ceea ce priveste procesele de captare a momentelor in timp. Peste 5000 de obiecte sunt frumos expuse în Muzeul Recordurilor Romanesti®, oferind vizitatorilor sansa de a explora trecutul.

Dorinta oamenilor de a transpune realitatea in imagine a existat dintotdeauna, asa ca au incercat sa faca diferite lucruri pentru a o realiza. Artistii au inceput sa deseneze si sa picteze, in timp ce inventatorii au cautat metode mecanice, pentru ca toti au vrut sa surprinda realitatea intr-un fel.

Sursa: Muzeul Recordurilor Romanesti

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: https://nini.qsl.ro/yo3ccc/2025/Muzeul%20Recordurilor%20Romanesti/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer