Evenimentul s-a dorit a fi o platformă de comunicare între părțile implicate în dezvoltarea urbană durabilă si reuneste reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, ai organizaţiilor cu rol in reglementarea domeniilor conexe conceptului, precum şi reprezentanți ai mediului privat, universitar si ambasade, înregistrând în fiecare an o audienţă semnificativă de peste 400 de participanţi.
Dezvoltarea sustenabila a oraselor si comunitatilor si in subsidiar orasele inteligente reprezinta modelul preferat de evolutie urbana, evolutie stimulata de resursele apreciabile existente la acest nivel si de progresele tehnologice, in care digitalizarea joaca un rol determinant.
Implementarea tehnologiilor moderne nu rezolva insa in mod eficace necesitatile oraselor, fie ca proiectele nu sunt ajustate la nevoile concrete, fie ca aplicarea lor necesita in prealabil schimbari in cadrul de reglementare, in administrare, in relatia public-privat-cetatean.
Nu orice proiect digital este un proiect de smart city. Furnizarea de servicii digitale la cei mai buni parametri, nu rezolva singură nevoia de aplicatii specifice comunității, de fluxuri si proceduri simplificate, de acces si transparenta, de rezilență și securitate.
Informarea continuă și dialogul fată in fată ȋntre reprezentanţii tuturor parţilor implicate facilitează schimbului de idei si soluţii și abordarea concretă a subiectelor de interes comunitar și stimulează transferul know-how-ului existent in economie.
Pe parcursul conferintei „Smart Cities of Romania – SCoR” au fost abordate teme de actualitate, precum:
- Strategii de dezvoltare a oraşelor inteligente.
- Dezvoltarea oraşelor şi digitalizarea comunităţilor prin cercetare şi inovare. Rolul clusterelor.
- Tehnologii si soluţii inovative. Proiecte implementate cu succes în România. Studii de caz.
- Actualizarea şi completarea competenţelor prin metode moderne de educaţie.
Tehnologiile avansate şi gestionarea inteligenta a resurselor au un rol decisiv in procesul de dezvoltare a oraşelor. Incercăm să armonizam dialogul dintre toţi factorii responsabili, atât din mediul public dar şi privat. În pline transformări din punct de vedere economic, tehnologic şi cultural prin care trec oraşele Romaniei trebuie sa vedem, nu şansa, ci destinatia finală de oraşe SMART.
Smart Cities of România CLUSTER este una dintre cele mai apreciate tribune. La fiecare dintre ediţiile precedente au participat peste 400 de specialişti din cele mai prestigioase organizaţii publice şi private, iar schimbul de idei a fost intens.
Sursa: Smart Cities of România
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer