În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturilor lumii, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei nr. 15, Sector 2, Bucureşti) şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia SmartArt, all’s 2, Centrul de Artă „Euterpe” şi alţi parteneri, a organizat sâmbătă – 4 iunie, ora 16.00, spectacolul-eveniment intitulat „CĂLĂTORII DE VARĂ”. Spectacolul face parte din seria de evenimente care marchează Jubileul de 65 de ani al Casei de Cultură „Friedrich Schiller” din Bucureşti.
Au participat: Artiştii lirici Maria-Mădălina Constantin şi Alin Horia Mânzat
Invitat: Mariana GABRIELA Sharma – Naliny
Momente coregrafice susţinute de: Carmen Coţovanu Pesantez şi Angelica Floareş.
Imagini şi înregistrare audio cu artistul ecuadorian Wladimir Pesantez – din arhiva de evenimente a centrului de artă „euterpe”.
Concept şi prezentare: Carmen Coţovanu Pesantez şi Alin Horia Mânzat.
Spectacolul „CĂLĂTORII DE VARĂ” oferă un periplu muzical şi coregrafic inedit prin culturile lumii – pornind din România, trecând în spaţiul Europei balcanice şi occidentale, America, Africa, Asia şi revenind în Europa –, fiind conceput ca un dialog intercultural, ca o sărbătoare a muzicii fără frontiere. Printr-un potpourri de 22 de piese, evenimentul dezvăluie publicului unitatea în diversitate a tradiţiilor şi obiceiurilor din diferite colţuri ale lumii, cuprinzând muzică tradiţională şi prelucrări folclorice, ritmuri bogate, piese pline de dinamism şi culoare, dar şi de o profunzime şi sensibilitate aparte. Este un demers artistic care aduce bucurie într-o lume agitată şi disarmonică ce pare că şi-a piedut busola…
Soprana Maria-Mădălina Constantin este solistă a Filarmonicii „George Enescu” din București, prim solistă a Companiei Artistice „All’s”, „All’s 2″ și a Grupului Coral „Pnevma”. Cu vocea ei de o frumuseţe deosebită, delicată şi puternică, în acelaşi timp, având calitatea de a transmite o emoţie profundă publicului, Maria-Mădălina Constantin poate aborda orice stil muzical – de la operă la muzica popoarelor, de la Fado la muzică populară, de la jazz la romanţă –, considerând că bucuria de a cânta trebuie mereu reinventată.
Basul Alin Horia Mânzat este interpret al Operei Naţionale din Bucureşti, unde a debutat cu opera „Oedipe” de George Enescu. Un artist de operă talentat care încântă de trei decenii generații întregi de spectatori. Președinte al Asociației SmartArt și manager al Companiei Artistice „All’s”, „All’s 2” și al Grupului Coral „Pnevma”, este, de asemenea, regizor şi scenarist al spectacolelor lirice pe care le-a organizat de-a lungul timpului: „Harta lumii pe portativ”, „Harta lumii în cântec şi vers”, „7 ani pe harta lumii”, „Primăvară cu parfum de femeie”, „Vis de vară”, „Culori muzicale”, „Călătorii printre etnii”, „La Bucureşti, Monşer!”, „S-au furat poveştile” s.a.
Proiectul este deopotrivă un omagiu adus artistului şi cantautorului Wladimir Pesantez (4 decembrie 1967, Quito, Ecuador – 23 iulie 2021, Bucureşti, România) care rămâne în memoria publicului în calitate de realizator şi prezentator al emisiunii „America Latină se prezintă” (Radio România Muzical, 2001-2012), făcând cunoscute creaţiile muzicale şi literare ale continentului sud-american şi nu numai.
Evenimentul s-a desfăşurat în limba română.
Sursa: Casa de Cultură „Friedrich Schiller”
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer