Vineri de dimineata pe la ora 11 am plecat catre catre Baia Sprie dupa ce in prealabil studiasem mersul autobuzului 8 cu care trebuia sa mergem si am observat ca are o statie foarte aproape de locul unde eram cazat in Baia Mare.
Cand m-am suit in autobuz am dat cu ochii de Aron YO9BRT, care foarte contrariat ma intreaba: “Cum de te-ai suit de aici in autobuz cand gara este departe?” El crezuse ca venisem in acelasi tren cu el. I-am explicat ca, am deja trei zile in avans fata de el petrecute pe aceste meleaguri. Hi! Odata ajunsi la capatul atobuzului 8, in Baia Sprie, am sunat-o pe d-na Nusa YO5PEP si i-am comunicat ca suntem patru persoane care am ajuns deja. De aici incepea urcusul prin munti si paduri pana la locul de destinatie, statiunea Suior (cota 680 m). Distanta nu era mare, doar cativa kilometri. M-a asigurat ca va veni cineva care sa ne ia cu un autoturism ceea ce s-a si intamplat. Ajunsi la destinatie, am dat “nas in nas” cu “Comitetul de primire”, toti imbracati in costume populare. Urari de bun venit, un paharut de tarie, iar dupa achitarea diferentei de bani, am primit programul simpozionului, un ecuson cu indicativul de radioamator, o vaza ceramica, precum si bonurile pentru actiunile la care m-am inscris: cina maramuresana, masa festiva, excursie; apoi am ajuns la receptie unde am primit cheia de la apartament; da, ati citit bine, se poate vedea in fotografii. Am scapat repede de bagaje in apartament, ne-am facut lejeri si ne-am intors imediat in parcarea de la intrare unde veneau din ce in ce mai multi invitati. Atat de mult m-am dat la vorba, ba cu unul, ba cu altul incat am si uitat ca mai trebuie sa si mananc. Pe la ora 18 ne-am suit pe telescaun si ne-am deplasat la Suior (cota 1000 m) – 1.200 m lungime de cablu si cca. 300 m diferenta de nivel – unde se afla cateva vile apartinand aceeluiasi complex si unde ni s-a servit Cina Maramuresana. Mancare si palinca din belsug. Orchestra condusa de Stefan Petreus jr. (de la cunoscuta formatie “Fratii Petreus”) ne-a delectat cu muzica specifica zonei, dar si clasica pentru dans. La ora 22 am iesit afara pentru un foc de tabara iar dupa orele 24 ne-am suit din nou pe telescaun pentru intoarcerea la Suior (cota 680 m) unde eram cazati.
Sambata de dimineata, m-am sculat si am dat fuga ca sa ma inscriu la “Concursul de creatie tehnica”, asa cum fac in fiecare an. A urmat apoi masa de dimineata, o cafea si transferul fotografiilor de pe cele doua memorii ale aparatului de fotografiat care erau pline ochi, pe stick-ul cu care am venit de acasa. Tnx Dana YO7HKM. M-am deplasat pe terenul bazei sportive pentru a viziona tarabele de la talcioc, dar si pe cele cu aparatura noua. De asemenea am fost in salile unde se tineau referatele simpozionului dar si in sala unde erau expuse aparatele pentru “Concursul de creatie tehnica” pentru a face cat mai multe fotografii. La ora 13 s-a plecat in excursie. Primul popas a fost in Sighetu Marmatiei pentru servitul mesei de pranz. A urmat apoi vizitarea Manastirii Peri Sapanta, Cimitirul Vesel tot din Sapanta si Manastirea Barsana.
Tarziu, dupa orele 21 am ajuns din nou la Suior unde imediat a inceput Masa festiva care a tinut pana tarziu in noapte. Cum ne-am strans, ca de obicei, au inceput premierile participantilor la concursul de Creatie tehnica unde am avut surpriza ca anul acesta sa iau locul 3 (medalie de bronz; Hi!) la Categoria C. Tarziu in noapte, ne-am dus la culcare. Duminica de dimineata m-am sculat mai tarziu, am mancat, am baut o cafea si o bere la terasa restaurantului stand de vorba cu prietenii. Pe la ora 15 am parasit statiunea Suior la bordul unui automobil condus de Cristina YO5PEN care a avut bunavointa sa ne duca pana la gara din Baia Mare, motiv pentru care ii multumim si pe aceasta cale. De asemenea le multumim organizatorilor cat si celor care s-au straduit ca lucrurile sa mearga bine la acest Simpozion. Dupa inca un drum de 14 ore am ajuns acasa, dupa o saptamana, obosit dar cu multe amintiri placute.
Mai multe albume cu fotografii ocazionate de acest subiect pot fi vazute aici:
http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Fotografiile au fost facute pe 12, 13 si 14 august 2011.
Cine doreste sa vada cateva filmulete cu lucrarile expuse la Campionatul de Creatie tehnica dar si de la talciocul organizat cu ocazia simpozionului le poate vedea aici:
https://www.youtube.com/watch?
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer