Începând de miercuri, 9 iunie 2021, vă invităm să descoperiți o nouă expoziție tematică deschisă la Palatul Suțu: România în aquaforte, văzută de Anton Kaindl. Aveți ocazia să vedeți ultimele gravuri realizate de acesta și lăsate moștenire oamenilor care l-au îngrijit în ultimii ani de viață.
Gravorul german Anton Kaindl (1872-1951) a ajuns în 1921 la București, la invitația Reginei Maria a României. Abandonându-și viața în țara natală, el a lucrat aici timp de treizeci de ani, atât gravură originală, cât și gravură de interpretare. După sosirea în România, a fost numit profesor la școlile „Sfântul Iosif” și „Sfântul Andrei” din București. În calitate de gravor la curtea regală a străbătut țara, realizând o operă impresionantă care documentează zonele pe care le-a vizitat, printre care Balcic (1927), Bran (1931), Moldova (1932) și Oltenia (1921-1939).
Albume care conțin lucrările lui apar în inventarele mai multor muzee din țară. În patrimoniul Muzeului Municipiului București se află un album cu 218 gravuri care înfățișează monumentele arhitecturale vizitate în călătoriile prin țară. Însă opera sa nu este reprezentată doar de rezultatele acestor incursiuni.
Sursa: Muzeul Municipiului București
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer