Pe 10 ianuarie trebuia să aibe loc Joia de Folk nr. 6, proiect patronat de Florin-Silviu Ursulescu, dar din cauze obiective ediția s-a amânat pe 31 ianuarie. Trecuseră 40 de zile de la plecarea dintre noi a Cocăi (Tea), așa că s-a putut organiza și o Pomenire TEODORA IONESCU.
Seara a fost deschisă de Niki Oagăn, chitarist de calibru (acompaniator al multor ”nume” notorii) devenit cantautor, care ne-a oferit 4 cântece în stil medieval. Primul participant al ceremoniei de pomenire a fost scriitorul Costin Grigoraș, editorul cărții ”Folk Pur și simplu”, care a vorbit doct despre versuri și traduceri. Asistența a fost mult mai numeroasă ca deobicei, printre cei sosiți numărându-se și mulți trubaduri, care au ținut să vorbească despre Teodora și chiar să cânte. Fără să respectăm neapărat ordinea prezenței la microfon, amintim pe Ilie Stoian (muzician-ziarist care o cunoaște din 1973, de la Ateneul Tineretului, cu o amplă alocuțiune despre jurnalism și muzică), Mircea Florian (emoție controlată), Olivia Sima (Radio România Internațional, care a ”livrat la export” în emisiunile sale mulți folkiști sugerați de Tea), Ion Lupișor (care a citit cu patos o poezie din volumul Teodorei), Dan Chebac - prin telefon de la Roma !, Radu Lupașcu (editorul revistei virtuale și volumelor ”Arta sunetelor” la care colabora Coca) - cel care ne-a oferit, pe ecranul de pe scenă, câteva filmulețe ansamblate de el din filmări și fotografii realizate de el și de Radu Birișteică, Carmen Toma, Mihai Forsea - toți prezenți), Dan Manciulea (venit de la Râmnicu Sărat pentru a cânta un song pe versurile Teodorei), Ovidiu Mihăilescu (care a citit un poem din volumul său ”Think Floyd” despre mâhnirea Teodorei - și a lui - când li s-au anulat emisiunile radiofonice folk) - apoi a și cântat, Ștefan Mardale - alocuțiune și un cântec excepțional al lui Nicu Vladimir, Dana Florian - una din inițiatoarele neobosite și dinamice ale ceremoniei, cu o compoziție proprie, Zoia Alecu - cea mai emoționantă și emoționată vorbitoare, care ne-a oferit un zguduitor cântec al Mariei Tănase, interpretat fără acompaniament. Au mai fost prezenți folkiștii Marius Matache, Horațiu Grivei și Tică Lumânare (venit special de la Giurgiu), Anda Pittiș, compozitorul Viorel Covaci, Irina (impresarul Zoiei Alecu), Dan Țăpligă, Julieta Popescu (de la fostul Club de la ora 7), Croco Manea (care a dat o fugă și a adus laptopul și cablul fără de care spectacolul nu putea avea loc). Nu au lipsit colegii de școală Adriana și Mihai, prietenul Bogdan Rădulescu - cel care a urcat-o cu forța în salvare către spital. Spre sfârșit, Dana și Olivia au pus pe mese prăjiturele și Pepsi, așa cum se cuvine și cum i-ar fi plăcut și ei.
La final, ne-am întors la Niki Oagăn - un recital complet, de 7-8 cântece, variat, versuri amuzante, melodii complexe (Horațiu i-a strigat ”tu ai mai multe acorduri decât cuvinte”), cu un bis bine meritat. Dar seara s-a încheiat cu adevărat doar după o suavă baladă a Danei Florian, cu accente de șansonetă, o ”Noapte Bună” muzicală.
A fost cea mai lungă Joie de Folk, aproape 3 ore, cu momente unicat, de neuitat.
Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer