slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Portretele colecționarilor Elena și Anastase Simu

Astăzi, 7 martie, este Vinerea Gratuită la Muzeul Colecțiilor de Artă, iar de la ora 15:00 a avut loc o conferință specială cu tema „Portretele colecționarilor Elena și Anastase Simu”, susținută de Ilinca Damian, conservator.
Prelegerea a fost dedicată portretelor colecționarilor Elena și Anastase Simu, expuse în colecția omonimă, realizate de artiști importanți ai epocii, precum Antoine Bourdelle, Louis-François Biloul, Pierre Gourdault și Elvezia Paini. Aceste lucrări au fost create în diferite etape ale vieții celor doi colecționari și au avut diverse scopuri. Vă așteptăm vineri, 4 aprilie la următoarea vizită ghidată!

 

Muzeul Colecţiilor de Artă

Inaugurat în 1978 ca secție a Muzeului Național de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă oferă o perspectivă inedită asupra societății românești de la începutul secolului XX și până aproape de zilele noastre. Cele peste 30 de colecții expuse permanent reunesc o mare varietate de lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă românească, europeană și orientală donate de-a lungul timpului de colecționari și artiști, cei mai mulți dintre ei bucureșteni. Ele reflectă gustul și puterea de cumpărare a colecționarilor, preferința lor pentru valori consacrate ale artei românești sau pentru diferiți artiști contemporani lor, în timp ce colecțiile monografice ale unor artiști evocă preocupările lor plastice.

Andreanum 800 – lege şi constituţie la saşii transilvăneni

Vernisajul expoziției „Andreanum 800 – lege şi constituţie la saşii transilvăneni”, a avut loc marți, 4 martie, începând cu orele 14:00, spațiul „Podu’ Vechi”, la Biblioteca Națională a României, Bulevardul Unirii, 22.

 

Intâlnirile culturale – Sezonul 13, Episodul 97

Vineri, 28 februarie 2025, ora 19, la Casa de Cultură a Studenților din București, artiștii s-au reunit pentru a ne dărui tot ce au mai frumos și mai pur - arta lor.

 

Cum vorbim. Limba română de azi între tendințe, mode și norma literară

Conferință dedicată tendințelor limbii române actuale, susținută de prof. univ. Rodica Zafiu la Fundația Culturală Dalles

Fundația Culturală Dalles a Academiei Române a organizat joi, 27 februarie 2025, conferința „Cum vorbim. Limba română de azi între tendințe, mode și norma literară”, susținută de prof. univ. Rodica Zafiu, membru corespondent al Academiei Române. Evenimentul a avut loc în spațiul Sălii „Dalles“ din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18, începând cu ora 18.

 

Recital ABARIS de Dragobete, la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Culturală SONUS ANIMAE, a invitat publicul meloman miercuri, 26 februarie 2025, la un concert de excepție, care a avut un program special de Dragobete ce a inclus capodopere din tezaurul muzicii barocului italian, german și francez, în cadrul Stagiunii „Concertele Palatului Suțu” 2024-2025.

 

Sa facem cunostinta cu Malachi Petru Stefan YO4DEQ

Pe domnul Peter (acesta este numele pe care il foloseste ca radioamator), l-am cunoscut in 2017 la intalnirea “Toamna Radioamatorilor” de la Buzau.

 

Politica externă, un business?

Fundația Europeană Titulescu a organizat miercuri, 19 februarie 2025, începând cu ora 17.00, dezbaterea: Politica externă, un business?

 

Atunci și acum. Ghid în țara lui Papură Vodă

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” a organizat marți, 18 februarie 2025, de la ora 18.00, la sediul instituției (str. Batiștei 15, București), prezentarea volumului Atunci și acum. Ghid în țara lui Papură Vodă, semnat de Cristian Dudu.

 

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer