slideshow 1

Un nou site cu si despre radioamatori

Acest site doresc sa-l intretin pentru radioamatorii YO. Consider ca radioamatorii trebuie sa detina cat mai multe informatii pentru a fi cat mai bine informati. De aceea o sa ma straduiesc sa le ofer cat mai multe informatii (interviuri si articole) din cat mai multe domenii: Radioamatorism, Cultura, Personalitati, Calatorii, Muzica, etc.

Pentru cei care nu cunosc ce inseamna acest hobby, radioamatorismul, le recomand sa se informeze aici: http://www.hamradio.ro/home
 

Intalnirile culturale – Sezonul 13, Episodul 94

Vineri, 25 octombrie 2024, ora 19, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, a avut loc

INTALNIRILE CULTURALE

Florin-Silviu Ursulescu

Sezonul 12 – Episodul 91

Amfitrion Bebe Astur

Expansiunea umană în spațiul extraterestru. Habitat și condiții de viață

Fundația Culturală Dalles a Academiei Române a organizat joi, 24 octombrie 2024, conferința „Expansiunea umană în spațiul extraterestru. Habitat și condiții de viață“, susținută de dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, primul și singurul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic. Evenimentul a avut loc la Sala „Dalles“ din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18, începând cu ora 18.

FOTOGRAFIA DE REPORTAJ LA UN SECOL

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei și culturii românești, Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, București, Str. Batiștei, Nr. 15 prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București a organizat marți, 22 octombrie 2024, ora 18,00 conferința dezbatere FOTOGRAFIA DE REPORTAJ LA UN SECOL.

” …lumea n-a fost creată o singură dată, ci de atâtea ori de câte ori s-a ivit un artist original” (Marcel PROUST, 1871-1922, romancier, eseist și critic literar francez).

23 august 1944. 80 de ani de la evenimente

Fundația Europeană Titulescu a organizat miercuri, 16 octombrie 2024, începând cu ora 16.30, lansarea volumului „23 august 1944. 80 de ani de la evenimente”.

Încoronarea de la Alba Iulia

Cu ocazia împlinirii a 102 ani de la momentul istoric din 15/28 octombrie 1922 – încoronarea regelui Ferdinand I şi reginei Maria ca suverani ai tuturor românilor - Muzeul Național de Istorie a României prezintă o micro-expoziție care marchează evenimentul ce a încununat procesul de creare a naţiunii române şi a statului ei.

Intalnire cu Ciprian N2YO - 13 octombrie 2024

Am avut o mare surpriza cand am primit un e-mail de la Ciprian, prin care mi-a cerut sa-i dau numarul meu telefon pentru ca nu il mai gaseste. Tot in e-mail mi-a spus ca este in Bucuresti si cat de curand o sa ma sune ca sa iesim la o cafea si o bere.

Istorii deturnate - destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist

Muzeul Național Cotroceni și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc prezintă publicului un proiect expozițional care explorează patrimoniul construit din București, relevând consecințele regimului comunist asupra vieții elitelor românești și a imobilelor în care acestea au locuit.

Dincolo de Carpați

Cu prilejul marcării Zilei Unității Germane, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Forumul Democrat al Germanilor din Regiunea Extracarpatică au organizat marți, 8 octombrie 2024, de la ora 17.00, vernisajul expoziției de fotografie „Dincolo de Carpați”, realizată și prezentată de Dr. Klaus Fabritius, vicepreşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Regiunea Extracarpatică.

Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar 2024 - 2025

Studenții, personalul didactic, didactic auxiliar și administrativ din UNEFS au fost invitați să participe la Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar 2024 – 2025, care a avut loc luni, 30.09.2024, ora 10.00, în Sala Amfiteatru din sediul UNEFS, str. Constantin Noica nr.140, sector 6, București.

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer