Up one level Carti si Montaje pentru Radioamatori » Montaje pentru radioamatori
Montaje pentru radioamatori
In cele ce urmeaza o sa va prezint o parte din montajele realizate de mine de-a lungul anilor; ele sunt rodul unor incercari asidue de a gasi montaje care sa functioneze sigur si care sa fie usor reproductibile. Urmeaza ca din cind in cind sa mai adaug (pe masura ce-l realizez si testez) cite un nou montaj.

Sursa 28V 10A
Sursa 28V 10A  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Aveti un final de emisie pentru US sau UUS pina la 150W OUT care se alimenteaza cu 28V si nu aveti o sursa de alimentare pentru el ? Acum se poate rezolva. Pot sa va ofer montajul electronic gata realizat si probat. Deoarece acest alimentator a fost conceput pentru a fi o sursa fixa de 28V, pentru reglarea tensiunii s-a optat pentru un potentiometru semireglabil montat pe circuitul imprimat. Daca se doreste ca aceasta sursa sa fie reglabila, se poate monta un potentiometru pe panoul frontal al sursei, impreuna cu un voltmetru digital pentru a se regla usor tensiunea de iesire. Astfel se obtine o sursa a carei tensiune de iesire se poate regla intr-o plaja cuprinsa intre 19 si 30V. Protectia la supra-curent este inclusa. Protectia la supra-tensiune este optionala. Este vorba numai de partea electronica; nu este inclus transformatorul de retea, puntea redresoare, condensatorul de filtraj, tranzistorii serie. Tot ce aveti de facut este sa-l introduceti intr-o cutie. Montajul este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 30 lei + 10 lei taxa de expediere.
Sursa 13,8V 20A
Sursa 13,8V 20A  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Pentru cei care si-au cumparat un transceiver si nu au o sursa de alimentare adecvata pentru el, pot sa va ajut oferindu-va acest montaj care a fost reprodus in extraordinar de multe exemplare si de fiecare data a dat satisfactie maxima. Pana sa ma stabilesc la acest montaj am incercat zeci de montaje care nu m-au satisfacut in aceeasi masura ca acesta. Chiar daca in ziua de azi sunt la moda sursele in comutatie, acestea nu sunt abordabile de constructorul amator cu o mai putina experienta; de aceea, tot sursa lineara ramane de baza. Protectia la supra-curent este inclusa. Protectia la supra-tensiune este optionala si este prezentata in continuare. Este vorba numai de partea electronica; nu este inclus transformatorul de retea, puntea redresoare, tranzistorii serie. Tot ce aveti de facut este sa-l introduceti intr-o cutie. Montajul este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 30 lei + 10 lei taxa de expediere.
Protectie la supra-tensiune pentru sursa de 13,8V 20A
Protectie la supra-tensiune pentru sursa de 13,8V 20A  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Atunci cand apare un defect (de exemplu, scurt-circuitarea elementului serie, s-au mai bine zis, cand unul din tranzistoarele serie se face sarma), toata tensiunea de la intrarea stabilizatorului se regaseste la iesirea acestuia, ceea ce este catastrofal pentru consumator (a se citi transceiver). Acest montaj se poate atasa sursei de 13.8V/20A prezentata anterior. Foloseste un circuit integrat specializat MOTOROLA. Montajul este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 25 lei + 10 lei taxa de expediere.
Preamplificator pentru receptie in UUS (pentru banda de 2m)
Preamplificator pentru receptie in UUS (pentru banda de 2m)  |  Total images: 2  |  Date added: 18.07.2018
Faceti trafic in UUS in banda de 2m si receptia va nemultumeste din cauza cablului prea lung dintre antena si intrarea transceiverului s-au intrarea transceiverului pe care il folositi este prea puturoasa? Problema se poate rezolva prin utilizarea unui preamplificator de receptie. Este realizat cu un tranzistor MOS-FET dubla poarta ceea ce-i asigura un castig mare si un factor de zgomot scazut. Acesta va poate aduce un castig de pana la 20dB, compensind astfel pierderile de pe cablu si un plus de castig la receptie. Montajul se livreza in KIT (numai partea electronica), pus in functiune si probat, fara cutie, sursa de alimentare si relee, insotit de toata documentatia.

Pretul: 25 lei + 10 lei taxa de expediere.
Roger-Beep
Roger-Beep  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
In conditii de QRM puternic, se poate folosi (dovedindu-se foarte util) un generator de semnal care sa avertizeze suplimentar partenerul de legatura ca emisiunea proprie s-a terminat si se trece la receptie. Montajul se afla in dotarea multor statii industriale de CB, dar si-a dovedit pe deplin utilitatea si in traficul de radioamator. Montajul este realizat, probat si este insotit de toata documentatia necesara. Se alimenteaza cu 12V.

Pretul: 25 lei + 10 lei taxa de expediere.
Secventiator pentru comanda preamplificator de receptie pentru UUS
Secventiator pentru comanda preamplificator de receptie pentru UUS  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Pentru cei care deja poseda un preamplificator de receptie pentru UUS (banda de 2m) montat sus langa antena (si nu numai) am realizat un kit capabil sa comande secvential releele care asigura trecerea pe emisie-receptie si invers intr-o anumita ordine prestabilita. Este evident ca daca nu se efectueaza comutarile intr-o ordine logica, preamplificatorul de receptie risca sa primeasca un soc de RF si atunci raul poate sa se intimple... Montajul se livreza in KIT (numai partea electronica, fara cutie, sursa de alimentare si relee), pus in functiune si probat, insotit de toata documentatia.

Pretul: 25 lei + 10 lei taxa de expediere.
Bug electronic
Bug electronic  |  Total images: 3  |  Date added: 18.07.2018
Este un bug electronic foarte performant (schema cu 7 circuite integrate din Hand-book). Tot ce va trebuie este o sursa de 5V si o cheie de manipulat. Montajul se livreza in KIT (numai partea electronica), fara cutie, insotit de toata documentatia.

Pretul: 35 lei + 10 lei taxa de expediere.

Acum si bug in varianta montat in cutie cu alimentator. Pretul 150 lei.
VOX de RF
VOX de RF  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Dupa realizarea unui amplificator suplimentar de emisie care sa ajute transceiverul din dotare, ati constatat ca va mai trebuie ceva: comutarea automata a antenei in regim de emisie. Atunci cand o tensiune de RF ajunge la intrarea acestui montaj automat se asigura comutarea antenei. Suplimentar, montajul mai poate realiza si alimentarea unui preamplificator de receptie a carui alimentare se intrerupe automat cand se trece in emisie. Se alimenteaza cu 12V. Montajul este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 20 lei + 10 lei taxa de expediere.
Generator litera  K in CW
Generator litera K in CW  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Este un KIT realizat cu circuite integrate CMOS. In traficul radiotelefonic si indeosebi in conditii de QRM puternic se poate folosi (dovedindu-se extrem de util) un generator automat care sa avertizeze suplimentar printr-un semnal tonal partenerul de legatura ca emisiunea proprie s-a terminat si se trece la receptie. Generatorul propus transmite litera K in CW. Montajul se livreaza gata realizat si probat. Se alimenteaza la 12V. Montajul este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 25 lei + 10 lei taxa de expediere.
Sursa de tensiune +5V/2A (pentru circuite integrate)
Sursa de tensiune +5V/2A (pentru circuite integrate)  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Circuitul a fost special proiectat pentru a alimenta montaje cu circuite integrate, astfel incat alimentarea sa si reglajele sunt dimensionate in acest scop. Tensiunea de iesire se poate regla intre limitele: 0,5V – 7,2V. Curentul de iesire este maxim 2A si este determinat de puterea maxima disipata permisa de tranzistorul serie. Montajul este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 25 lei + 10 lei taxa de expediere.
Preamplificator pentru microfon electret
Preamplificator pentru microfon electret  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Este vorba despre un preamplificator pentru microfon electret; la acest preamplificator pot fi conectate tot la fel de bine si microfoane dinamice cu impedanta mica (citeva sute de ohmi). Circuitul imprimat este astfel conceput incat montajul sa poata fi introdus in corpul (minerul) microfonului. Montajul se alimenteaza la 9V (eventual baterie). Montajul este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 25 lei + 10 lei taxa de expediere.
13. Amplificator audio 1W cu LM 386
13. Amplificator audio 1W cu LM 386  |  Total images: 1  |  Date added: 15.10.2010
Este utilizat un circuit integrat LM 386; astfel se poate obtine un etaj audio de maximum 1W. Montajul este atat de simplu incat nici nu are nevoie de explicatii. Se alimenteaza intre 4 si 12V.
Pretul este: 20 lei + 10 lei taxa de expediere.
Voltmetru electronic
Voltmetru electronic  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Este realizat cu circuitul integrat specializat C520D. Pentru un reglaj rapid si precis al surselor de alimentare reglabile va recomand acest montaj; de asemenea, acest kit este foarte util si pentru sursele de alimentare ale transceiverelor (in special pentru cele home-made) pentru a le supraveghea in permanenta tensiunea de iesire a acestora. Montajul se alimenteaza cu 5V, consuma 120mA si este insotit de toata documentatia necesara.

Pretul: 30 lei + 10 lei taxa de expediere (cel cu 3 digiti) 35 lei + 10 lei taxa de expediere (cel cu 4 digiti)
Generator modulat in frecventa pe 10,7MHz
Generator modulat in frecventa pe 10,7MHz  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Cu acest montaj modulat in frecventa pe 10,7MHz se pot verifica si reacorda etajele de frecventa intermediara din receptoarele radio. Modulatia de frecventa se obtine cu o dioda varicap iar stabilitatea de frecventa este data de un filtru ceramic. Semnalul modulat se obtine fie dintr-o sursa externa fie din multivibratorul din generator. Deviatia de frecventa rezultanta este egala cu deviatia uzuala a unui emitator FM.

Pretul este de 30 lei + 10 lei taxa de expediere.
Interfon
Interfon  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
La modulul (kit-ul) deja existent (amplificator audio cu LM386) am mai adaugat inca un modul adaptor de impedanta si nivel de semnal. Acest kit l-am realizat la insistentele unui prieten care dorea ca sotia lui sa-si supravegheze de la distanta copilasul in timpul somnului. M-am gandit ca poate mai este si altcineva amator de asa ceva.
Pretul este de 30 lei +10 lei taxa de expediere.
Verificator de cristale pe fundamentala
Verificator de cristale pe fundamentala  |  Total images: 1  |  Date added: 18.07.2018
Oscilatoarele cu cristal au o proprietate deosebit de avantajoasa si caracteristica: stabilitatea frecventei de oscilatie. Frecventa pe care oscileaza un cristal se noteaza, de obicei, pe suportul sau carcasa cristalului. Uneori insa, amatorul constata ca aceasta frecventa notata nu corespunde cu realitatea sau este in dubiu in privinta integritatii cristalului, intrucit montajul nu functioneaza. Pentru prevenirea incertitudinilor mentionate s-a realizat acest kit de verificare pentru cristale. Cristalul este conectat la un oscilator Clapp. La iesirea montajului se poate lega un freventmetru (astfel se poate citi foarte precis frecventa de oscilatie fundamentala) sau un osciloscop, sau un receptor. Curentul repetorului pe emitor este masurat de un miliampermetru (nu este inclus in kit) care indica totodata starea cuartului, respective amplitudinile oscilatiilor

Pretul este de 20 lei +10 lei taxa de expediere.Valid HTML 4.01 Strict! valid CSS! Get Firefox!