You are here

Un week-end petrecut intre radioamatori si CB-isti

Pe 23 mai 2018 am primit un telefon de la un prieten CB-ist, Misu “Ilioara” (indicativul lui de CB-ist), prin care am fost invitat sa iau parte la o intalnire la care vor participa atat radioamatori cat si CB-isti, intalnire care urma sa aibe loc la el acasa in data de 9 iunie 2018, incepand cu ora 12. Bineinteles ca nu puteam sa refuz o asemenea invitatie.

A ramas sa ne mai sunam la telefon si sa punem la punct toate amanuntele. La ultima discutie pe care am avut-o cu Misu inaintea intalnirii, aceesta mi-a spus sa-l sun la telefon cand o sa cobor din bloc ca sa plec catre el, iar el o sa vorbeasca cu cineva care vine cu masina si se indreapta catre el ca sa ma ia si pe mine. Am iesit din bloc, mergeam pe strada si ma indreptam catre Misu cu gandul ca daca nu gaseste pe nimeni care sa ma ia si pe mine cu masina, sa ma duc pe jos; sunt cam 4 statii de tramvai distanta. L-am sunat pe Misu, iar aceesta mi-a spus sa raman la telefon in timp ce el a inceput sa vorbeasca la statia CB; l-am auzit in timp ce a purtat mai multe discutii. La sfarsit, mi-a spus ca l-a gasit pe cel care urma sa ma duca la el acasa. Mi-a spus sa ma duc in benzinaria de la Ilioara unde sunt asteptat; mi-a comunicat dupa ce marca de masina si culare sa ma uit in parcare. I-am spus lui Misu ca sunt la vreo 30 de metri distanta si am vazut deja masina. Si uite asa, in foarte scurt timp am ajuns acasa la Misu, unde deja venisera cativa invitati. In ultimii ani s-au facut mai multe intalniri la initiativa mai multor persoane. Deoarece anul aceesta, pana la data respectiva, nu se preconiza nici o intalnire iar diversi CB-isti intrebau daca se organizeaza ceva, atunci Misu l-a rugat pe Marian “Sura Mare” (indicativul lui de CB-ist) – fiind unul dintre cei mai vechi si cel mai respectat in CB - sa organizeze el aceeasta intalnire la Misu acasa, deoarece la el era spatiu disponibil, dar acolo avea si toate utilitatile necesare: aparat de facut cafea, frigider, gratar etc. In plus, era verdeata, era umbra, acolo are o mini balta cu peste, este departe de vecini; deci chiar daca se vorbeste mai tare nu deranjezi pe nimeni. Au sfarait gratarele aproape in continuu. In total am fost peste 20 de persoane; trebuia sa fim mai multi, dar, din diferite motive, unii nu au putut sa participe. Atmosfera fiind foarte placuta s-a stat pana dupa orele 22.       

Pe Misu “Ilioara” l-am cunoscut in anii 90 cand activam si eu in CB impreuna cu alti prieteni la noi in cartier. In aceea perioada locuia foarte aproape de mine, la vreo 200 sute de metri distanta. De atunci pastram legatura si ne intalnim din cand in cand ca sa mai depanam amintiri.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Un%20week-end%20petrecut%20intre%20radioamatori%20si%20CB-isti/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer