You are here

Intalnire in Bucuresti cu Vladimir Daskalov (Vladi) LZ1KZ - 06 mai 2018

Intr-o discutie telefonica pe care am avut-o cu Vladi LZ1KZ, in urma cu vreo doua luni, printre altele mi-a spus ca o sa vina intr-o excursie de trei zile in Romania, in perioada 4 - 6 mai. I-am spus ca vreau sa ne intalnim sa mai stam de vorba si a fost perfect de acord.

I-am mai spus sa ma sune cand ajunge in vama, la Ruse, ceea ce a si facut. Din pacate, pe 4 mai, la venirea in Bucuresti, timpul era prea scurt pentru a ne vedea. I-a plimbat un pic cu autocarul prin Bucuresti si apoi i-a dus la Sinaia. A doua zi au fost dusi sa viziteze orasul Brasov si orasul Bran. Pe 6 mai, dimineata, l-am sunat pe Vladi ca sa punem la cale ultimele amanunte. Pentru o mai buna intelegere a traseului pe care il aveau de urmat in Bucuresti, la venirea de la Sinaia si pentru a sti exact toate amanuntele mi-a dat la telefon ghida care stia foarte bine limba romana. Asa am aflat ca la ora 12 vor veni la baza Dealului Mitropoliei. Imediat m-am echipat si am plecat la drum, nu inainte de a lua cu mine o sticla de vin romanesc, cadoul meu pentru Vladi. Veneau autocare cu turisti unul dupa altul, cei mai multi din Grecia. Cand a aparut un autocar cu numere din Bulgaria, m-am dus si am intrebat daca sunt din Kazanlak si mi s-a spus ca nu. Am mai stat ceva timp si a aparut si autocarul pe care il asteptam; a venit momentul mult asteptat, intalnirea cu Vladi LZ1KZ si sotia lui, Rosica Daskalova (Rossi) LZ3RD. Dupa strangerile de maini, i-am facut cadou lui Vladi sticla de vin. Mi-a multumit, s-a suit in autocar si mi-a adus si el o sticla de vin bulgaresc. Toti turistii impreuna cu ghida s-au dus sa viziteze cateva obiective pana la ora 15:30 cand urmau sa plece catre casa. Vladi si cu sotia au spus ca ei nu merg cu cei din autocar, ei vor sta cu mine de vorba in acest interval de timp. Am mers in “Magazinul Unirea” de unde au cumparat doua cutii cu ciocolata romaneasca, dupa care ne-am asezat la o terasa, la umbra, la o bere rece unde ne-am pus pe discutii. A fost ceva foarte frumos. Abia astept sa ne revedem luna viitoare, in al treilea week-end, ca de obicei, la intalnirea radioamatorilor bulgari care se tine in fiecare an in orasul Kazanlak.

Pentru cine nu stie, Vladi organizeaza, impreuna cu Federatia Bulgara de Radioamatorism, intalnirea anuala Hobby Radio Expo din orasul Kazanlak, in luna iunie, care are loc la Casa de Cultura Arsenal.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Intalnire%20in%20Bucuresti%20cu%20Vladimir%20Daskalov%20(Vladi)%20LZ1KZ%20-%2006%20mai%202018/index.html

 
Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer