You are here

„Femeile care au făcut România Mare”- conferință dedicată personalităților feminine care au participat la Desăvârșirea Unității Naționale

Muzeul Național Cotroceni a organizat miercuri, 7 martie, de la ora 19.00,  în Salonul Cerchez, o nouă întâlnire din cadrul programului „Conversații la muzeu“.  Sub tema „Femeile care au făcut România Mare”, conferința dedicată personalităților feminine care au marcat istoria României, prin inteligență, noblețe, demnitate şi curaj a fost susținută de istoricii Ștefania Dinu și Alin Ciupală și a fost moderată de jurnalistul și mediatorul cultural Matei Martin.

Manifestarea se înscrie în calendarul evenimentelor pe care Muzeul Național Cotroceni le organizează în anul Centenarului, celebrând în acest fel rolul pe care l-au avut femei deosebite, precum Regina Elisabeta, Regina Maria sau Ecaterina Teodoroiu în construirea României Mari. Într-o lume profund dominată de bărbaţi, aceste femei au participat în mod activ în Marele Război şi la susţinerea idealului naţional, contribuind la schimbări culturale şi politice la nivel internaţional.

Conferința s-a axat pe anii din preajma Marii Uniri, vorbitorii fiind invitați să abordeze aspecte legate de personalităţile feminine şi de rolul acestora în Desăvârșirea Unității Naționale. Prin acest demers dorim construcția ultimului secol dintr-o altă perspectivă, mai puțin cunoscută, menită să completeze tabloul istoric.

Sursa: Muzeul Național Cotroceni

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Femeile%20care%20au%20facut%20Romania%20Mare/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer