You are here

Cântecele Revoluției, pretextele libertății

Ne pregătim cu entuziasm pentru a discuta lucrurile știute și mai puțin știute despre muzica Revoluției și a perioadei comuniste și despre atmosfera acelor ani. Vom vorbi despre rock, punk, folk, comunism, Revoluție, despre mesajele muzicii de la finalul perioadei comuniste, din timpul Revoluției Române și primii ani post `89. Le punem în context și oferim o perspectivă istorică asupra lor.  Chiar pe 22 ianuarie 2018. La 28 de ani după primul mare concert rock după Revoluţia din Decembrie 1989.

Alături de autorul documentarului “Cântecele Revoluției“ postat pe youtubeDoru Ionescu, realizator TVR, autor de cărți și emisiuni despre muzica românească postbelică, rocker fără vârstă, se vor afla invitații săi care vă provoacă la dialog:

- Ionel Marchiș, organizator și animator al scenei rock din Timișoara și București;

- Mircea Florian, muzician folk-rock, pionier multimedia, profesor universitar;

- Dan Iliescu, compozitor și textier al trupei Timpuri Noi;

- Eugen Mihăescu, liderul Krypton în perioada operei rock Lanțurile dedicată; eroilor Revoluției

- Nelu Dumitrescu, baterist, membru fondator al grupului Iris.

Citiți detalii aici ; evenimentul a avut loc luni, 22 ianuarie 2018, de la ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților București (Calea Plevnei 61), sala mare (et. 2). 

 "Cântecele Revoluţiei, pretextele libertăţii" a fost organizat de Asociația București și Casa de Cultură a Studenților București.    

 Sursa: Asociația București  

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Cantecele%20Revolutiei,%20pretextele%20libertatii/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer