You are here

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA MUZEUL SATULUI

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ne-a invitat luni, 15 ianuarie 2018, începând cu orele 12:30, să marcăm împreună 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Evenimentul a inclus un program de muzică și poezie dedicat poetului nostru național și s-a deschis cu vernisajul expoziției „Lui Eminescu”, organizată de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România. Printre invitați au fost muzicienii Doina Lavric, Narcisa Băleanu, Dan Vasilescu, Natalia Colotelo, Sabrina Diacov, Tudor Niculescu Mizil și actorii Cristina Deleanu, Eugen Cristea și Nicolae Alexandru Mihai. Asociația Tradiția Militară a animat atmosfera printr-o paradă de costume militare de epocă și câteva demonstrații, amintindu-ne de rolul important pe care l-a avut Armata Română pentru reîntregirea neamului.

De Ziua Culturii Naționale, am fost invitați să-i aducem împreună un omagiu poetului care a militat dintotdeauna pentru unirea tuturor românilor și suveranitatea României.

Evenimentul a avut loc în sala Victor Ion Popa din clădirea administrativă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șos. Kiseleff nr. 30.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în parteneriat cu Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, a organizat luni, 15 ianuarie 2018, de la orele 12:30, vernisajul expoziției „Lui Eminescu”, dedicată celor 168 de ani de la nașterea poetului nostru național. În contextul Zilei Culturii Naționale, expoziția este un omagiu adus „poetului nepereche”, al cărui spirit traversează veacurile și influențează creația artistică la mai mult de un secol de la trecerea sa la cele veșnice.

Evenimentul a avut loc în sala foaier Henri H. Stahl din clădirea administrativă a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Șos. Kiseleff nr. 30. Expoziția va fi deschisă până în luna februarie.

Sursa: Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Dor%20de%20Eminescu%202018/index.html

 
Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer