You are here

„Sunetul Crăciunului”, concert extraordinar susținut de maestrul Nicolae Voiculeț și invitații săi, la Muzeul Național de Istorie a României

În data de 6 decembrie 2017, începând cu ora 19:00, Muzeul Național de Istorie a României a avut bucuria de a găzdui concertul extraordinar „Sunetul Crăciunului”, susținut de maestrul Nicolae Voiculeț alături de orchestra și invitații săi.

Concertul, cu o durată de 70 minute, a fost organizat de Asociația Culturală „Nicolae Voiculeț”, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, și a fost alcătuit dintr-un bogat repertoriu de colinde, dar și teme celebre din muzica universală, cântece de Crăciun, special orchestrate de maestrul Nicolae Voiculeț pentru cor de copii, în acompaniamentul orchestrei sale, avându-i ca invitați speciali pe: Mirela Vaida, colindătorii din Maramureș "Trio Ceatera" și Tulnicăresele din satul Avram Iancu.

Evenimentul s-a desfășoară în cadrul parteneriatului dintre Muzeul Național de Istorie a României și Asociația Culturală „Nicolae Voiculeț” și a fost dedicat manifestărilor Centenarului României din cadrul turneului național „100 de sate cu însemnătate” susținut de artist.

Este al doilea concert extraordinar pe care maestrul Nicolae Voiculeț l-a susținut la Muzeul Național de Istorie a României, după cel din luna ianuarie a acestui an - ”Istoria României în sunetele naiului”- prin care am celebrat Unirea Principatelor Române. 

Sursa: Muzeul Național de Istorie a României

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Sunetul%20Craciunului/index.html

 

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer