You are here

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” pe 1 decembrie 2017

Evenimentul a reprezentat un bun prilej de a ne aduce aminte cine suntem și de a cinsti memoria eroilor căzuți în lupta pentru întregirea țării.

Curajul și determinarea țăranilor-soldați, care au luptat în bătălii precum cele de la Mărăști, Mărășești și Oituz, au ridicat sufletul românilor până la dorința de a fi uniți într-o singură națiune. Evenimentul a început la ora 14:00 și a fost susținut de Asociația Tradiția Militară, coordonată de Mircea Stoica. Am sărbătorit împreună Ziua Națională la Muzeul Satului, unde patriotismul se îmbină cu tradiția care a ținut România vie timp de decenii!

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, numit în popor și „Chipul Blândeților”, între 1 și 3 decembrie, orele 9:00 - 17:00, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează un târg cu obiecte tradiționale românești. De la păpuși la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, meșteri populari din București și din țară cu obiecte lucrate de ei înșiși, pe care vizitatorii le vor putea face cadou celor dragi.

Sursa: La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/La%20Muzeul%20National%20al%20Satului%20Dimitrie%20Gusti%20pe%201%20decembrie%202017/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer