You are here

Lansare de Carte: „Ambasadorii Maiestății Sale în România”

Scris într-o manieră ce-i este de acum proprie autorului, volumul este construit în jurul evenimentelor dintre anii 1964 - 1970, pe care acesta le-a socotit esențiale pentru a aborda relaţiile politice și economice româno-britanice într-o vreme în care România făcea parte din Organizația Tratatului de la Varșovia.

Folosindu-se de numeroase documente din arhivele Marii Britanii, SUA și României, a căror consultare s-a dovedit a fi deosebit de laborioasă, autorul prezintă felul în care au fost văzute peste hotare evenimentele petrecute în acei ani în România și în țările socialiste. Mihai Retegan descrie atitudinea diplomaților Marii Britanii și SUA aflați în misiune la București, precum și reacțiile acestora la evenimentele prin care au trecut unele țări socialiste în acea epocă. Volumul prezintă evenimentele sub o formă atractivă și captivantă, dând viață, prin relatări și dialoguri, unor împrejurări istorice frământate. Cartea, adresată mai ales celor interesați de istoria contemporană a României, pune la dispoziţia cititorilor informații importante, având ca surse documente rare.

DESPRE AUTOR:

După finalizarea studiilor la Facultatea de Istorie din București, Mihai Retegan s-a alăturat grupului de cercetători de la Centrul de Studii și Cercetări de Istorie și Teorie Militară. A participat la elaborarea principalelor lucrări apărute până în 1989. Istoria militară a poporului român și România în anii celui de-al Doilea Război Mondial sunt doar câteva dintre acestea. Din 1995, Mihai Retegan este profesor la Catedra de Istorie a Românilor din cadrul Facultăţii de Istorie a Universității din București. Profesor și conducător de doctorat, Mihai Retegan a participat la congrese și conferințe internaționale.

ALTE TITLURI APĂRUTE LA EDITURA RAO:

• Război politic în blocul comunist (2002);

• Povestea unei trădări: spionajul britanic în România 1940-1944 (2010);

• 1968 din primăvară până în toamnă. Schiță de politică externă și politică militară românească (2014).

Cu alocuțiuni din partea:

Dl. Adam SAMBROOK – Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice a Regatului Unit al Marii Britanii în România

Prof. univ. dr. Ioan SCURTU

Prof. univ. dr. Constantin HLIHOR

Mihai RETEGAN (autor)

Moderator: Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE - Președinte al Fundației Europene Titulescu

Lansarea carții a avut loc la Fundația Europeană Titulescu, marti 7 noiembrie 2017, ora 16:00.  

Sursa: Fundația Europeană Titulescu

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici:  http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Ambasadorii%20Maiestatii%20Sale%20in%20Romania/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer