You are here

Expoziția de pictură Odinioară - autor Elena Oana Agapie

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ a organizat marți, 31 octombrie 2017, ora 16:00, Foaier H.H. Stahl, vernisajul expoziţiei de pictură pe sticlă Odinioară, a artistului plastic Elena Oana Agapie. Expoziția ne amintește de meșteșugul practicat de țăranii iconari, pe care artista îl continuă într-un alt plan ideatic.

Absolventă a Şcolii de Arte Frumoase” din Bucureşti, secţiile de grafică şi pictură, în 1990, Elena Oana Agapie are și un master class în pictură pe sticlă sub coordonarea prof. Sabin Ştefănuţă.

De asemenea, artista are o bogată activitate expozițională, luând parte la peste 60 de expoziții naționale și internaționale, lucrările sale fiind prezente în importante colecții particulare, dar și în muzee: Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă din Brașov, Biblioteca Județeană „George Baritiu” din Brașov, Muzeul Dunării de Jos din Călărași, Muzeul Ialomița din Slobozia și Palatul Cercului Militar Național din București.

Expoziţia Odinioară poate fi vizitată în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie 2017, de miercuri până duminică, între orele 9:00 și 17:00, în Foaierul H. H. Stahl, Şos. Kiseleff  nr. 30.

Sursa: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Odinioara/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer