You are here

Întâlnirea promoţiei de absolvenţi 1956 ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din Institutul Politehnic Bucureşti - 20 octombrie 2017

În ziua de 20 octombrie 2017 la ora 10:30 a avut loc o nouă întâlnire a "octogenarilor" acestei promoţii. Potrivit unei tradiţii statornicite de câţiva ani încoace, sediul întâlnirii a fost Muzeul UPB din localul Polizu, care s-a dovedit şi de data aceasta o gazdă primitoare, oferind o atmosferă plăcută, liniştită şi propice schimburilor de păreri şi informaţii.

Au fost prezenţi: Nicolae Bratcovschi, Mia Bucurescu, Natalia Cutieru, George Ionescu, Valerian Grabari, Aurel Millea, Nona Millea, Lucian Nica, Ion M. Popescu, Mimi Sasu, Anibal Zaharescu. Invitaţi: Nini Vasilescu (radioamator, prieten), Dănuţ Şerban (de la CRIFST - Comitetul Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii). A mai fost prezent dl. Aurel Tudorache (directorul Muzeului).

La începutul întâlnirii, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria celui dispărut în ultimul an: Costin Miron (Cluj).

Nona Millea l-a prezentat pe dl. Aurel Tudorache, noul director al Muzeului UPB, membru al CRIFST. Dânsul a schiţat pe scurt direcţiile în care va acţiona pentru creşterea rolului şi vizibilităţii Muzeului UPB şi a mai vorbit despre intenţia de a reloca Muzeul în corpul A al clădirii.

Relu Millea a rostit câteva cuvinte din partea unora din colegii care nu au putut participa la întâlnire: Ştefan Bouleanu, dependent de dializă; Solly Anghel, în curs de recuperare după câteva AVC-uri; Petrică Varlam, victimă a unui recent furt din locuinţă.

George Ionescu a recitat câteva din poeziile publicate în volumele recent apărute în editura "Printech".

Apoi, Mia, George, Valerică, Relu, Nona, Ion, Lucian şi alţii au participat la discuţii pe teme diferite, au evocat amintiri şi au făcut comentarii. Întâlnirea s-a încheiat după ora 14:00.

În penultima fotografie din album este redată o compoziţie a lui Puiu Popovici (din Elveţia) - în colaborare cu Mia Bucurescu - pentru sărbătorirea lui Relu Millea, de ziua de naştere, iar în ultima fotografie este o „Dare de seamă” conceputa de Mia Bucurescu.

Numeroase fotografii au fost făcute de Nini Vasilescu, pentru care îi mulţumim.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici:

http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Intalnirea%20promotiei%201956%20-%2020%20octombrie%202017/index.html 

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer