You are here

Inside-Out - inaugurarea proiectului de artă sonoră în spațiul public

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Institutul Goethe și cu Muzeul Municipiului București, anunță debutul unui proiect neconvenţional, ce prezintă instalații de artă sonoră în spațiul public, numit Inside-Out.

Proiectul a fost inaugurat pe 14 septembrie, ora 16:00, pe strada Poștei, în spatele Muzeului Național de Istorie a României. Inside-Out aduce pentru prima dată arta sonoră în zona turistică a capitalei, un spațiu inundat de muzica pop.

În perioada 14-24 septembrie 2017, bucureștenii au ocazia să parcurgă traseul sonor, care începe pe Strada Poştei, continuă la Curtea Veche și se încheie în Piaţa Sfântul Anton.

Curatoarea proiectului, Antje Vowinckel, și artista Maria Balabaş creează un refugiu în faţa asaltului de mesaje comerciale şi politice, astfel încât cetățenii să-și recupereze spațiul public într-o manieră conştientă şi activă. În acest fel, vizitatorii pot percepe spaţiul public totodată ca experiență senzorială.

Timp de unsprezece zile, în trei locuri distincte (Piața Sfântul Anton, strada Poştei și strada Franceză), sunetele vor stimula trecătorii, schimbându-le modul în care percep mediul înconjurător. Acestea vor vorbi despre arhitectura interioară a spațiului, fie că sunt sunete materiale ori mișcări imaginare în interiorul unei clădiri.

Cele trei spații se află în aceeași zonă, pentru a putea fi vizitate cu ușurință, unul după celălalt: Strada Poștei: artă sonora în burlanele clădirilor, Strada Franceză: Ruine interactive la Curtea Veche, Strada Șepcari – Piața Sfântul Anton.

Inside-Out - este un proiect al Institutului Goethe în colaborare cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie a României, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea Tratatului dintre România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

Sursa: Muzeul Național de Istorie a României

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Inside-Out/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer