You are here

Mesageri identitari

Celebrarea costumului tradiţional românesc la Muzeul Naţional de Artă.

Institutul Cultural Român a organizat joi, 6 iulie 2017, de la ora 19.30, evenimentul „Mesageri identitari”, care a fost găzduit în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României (Calea Victoriei nr. 49 – 53).

Pornind de la o selecție de tablouri aflate în patrimoniul muzeului, în care sunt reprezentate personaje care poartă costume tradiționale românești, Institutul Cultural Român a organizat o serată dedicată simbolisticii veșmintelor naționale.

Programul serii a inclus o serie de expozeuri susținute de specialiștii în arte vizuale: dr. Anne Théry, specialist de la Muzeul Matisse, prof. univ. dr. Doina Ișfănoni, prof. univ. dr Adina Nanu, președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, directorul Muzeului Național de Artă, domnul Călin Stegerean.

A urmat un minirecital de lieduri folclorice în interpretarea Ioanei Ardelean – voce, acompaniată de profesorul Aurel Mustățea – pian.

E.S. Ambasadorul Franței, doamna Michele Ramis, a participat la eveniment, alături de numeroase personalități din lumea diplomatică și culturală, care au fost invitate să îmbrace elemente din costumul tradițional românesc și din costumul tradițional din țările domniilor lor de origine.  

Oaspeţii au fost invitaţi să poarte veșminte tradiționale româneşti. 

Seara s-a încheiat cu un cocktail oferit de ICR.

Accesul la eveniment s-a făcut pe bază de invitaţie nominală.

Sursa: Institutul Cultural Român

La eveniment au mai participat: E.S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnul Hans Klemm și Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici:  http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Mesageri%20identitari/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer