You are here

FSU 59

Fiecare serată inițiată la Club A de Florin-Silviu Ursulescu (FSU) are farmecul și surprizele ei, dar cea cu nr. 59 din 22 iunie 2017 a depășit clar nota obișnuită, având trei oaspeți de peste hotare – un italian și doi români (adică din diaspora cum se zice !) precum și două recitaluri muzicale.

Seara a fost deschisă de Radu Lupașcu, care a prezentat revista ploieșteană în care publică el și Teodora Ionescu, apoi a urmat Viorel  Covaci cu prelegerea ”Sfârșitul unor oameni celebri” (Columb, Beethoven, Freud, Gluck, ș.a), bine documentată ca de obicei.  A urcat apoi pe scenă primul invitat din străinătate: cunoscutul baterist Doru ”MS” Istudor (ex- Harap Alb, Voltaj, Florian din Transilvania) venit din Toronto, care ne-a prezentat al patrulea disc al formației sale  - ”ms” – înregistrat la București cu muzicieni români. Am ascultat prima piesă de pe disc  - ”Țeapa„ -  un heavy metal sănătos, după care am trecut spre sonorități mai calme, cu Dana Florian – voce și chitară. Cantautoarea ne cântase două cântece în deschidere la recitalul lui Dan Manciulea (serata nr. 58) dar acum și-a dovedit întreaga valoare cu 7 compoziții pe versuri proprii: o folkista de viitor.

Trecerea spre final a făcut-o Mihai ”Croco” Manea, care ne-a înfățișat câteva afișe retro cu invitatul său – Dan Chebac - sosit  din Roma după mulți ani. Apariția lui Dan a adus în club câțiva fani de pe vremuri, cum este Julieta (fostă componentă a ”Clubului de la ora 7”) care a adus pentru autograf primul disc single al cantutorului, scos de Electrecord  acum 40 de ani ! A venit cu Gianluca, muzician de mare valoare, care l-a acompaniat la chitară: am ascultat câteva lucrări noi ale lui Dan, cu ”negative” orchestrate minunat de Gianluca, iar apoi ”Caii liberi”, marele său hit. Dar recitalul nu s-a încheiat aici: cei doi ne-au pregătit un desert alcătuit din mari șlagăre ale anilo 60-70, vocea neschimbată a lui Chebac stârnind ovații. La ”Italiano„ (Toto Cutugno) sau ”Born to be Wild„ (Steppenwolf) cântau în cor Nicoleta Dandu, Carmen Toma, Ioana Doreanu, cameramanul Mihai Forsea, muzicienii Doru Stănculescu, Niki Oagăn, Mircea Florian, Bebe  Astur, Andreea Lupașcu precum și cei amintiți ceva mai înainte. Se făcuse ora 22, eram de 3 ore în club și nimeni nu vroia să se dea dus. Până la urmă s-a pus punct, spre regretul tuturor, unei serate speciale. Următoarea serată: pe 30 iunie.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/FSU%2059/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer