You are here

Florii - Club A - 2017

După cum mulți dintre cititorii noștri știu deja (dacă ne-au urmărit în ultimii câțiva ani), Florin-Silviu Ursulescu ”se serbează” de două ori pe an la Club A (Arhitectură): de Florii cu ocazia numelui și la 1 octombrie cu ocazia zilei de naștere.

Anul acesta, 2017, Floriile au picat pe 9 aprilie, așa că vineri (ziua sa tradițională pentru serate culturale) 7 aprilie, ne-am văzut la Club. Programul a fost împărțit în 3 segmente. Prima parte, cea tipică (”clasică”), a fost susținută de 3 protagoniști: maestrul de sunet și managerul (formației Barock) Mihai ”Croco” Manea a ”explicat” conținutul  selecției de afișe din bogatul său portofoliu, pe care le-a lipit pe fundalul scenei; profesorul de muzică și compozitorul Viorel Covaci a vorbit documentat despre ”filiera bulgară”; inginerul și colecționarul Liviu Zamora a prezentat formația Yes  la începuturi.

A doua parte a fost cea exclusiv muzicală ”live”: mai precis, Bebe Astur a venit cu 4 dintre cele mai talentate eleve ale școlii sale de canto, care au interpretat în diverse formule (duo, trio, cvartet) piese celebre din repertoriul blues-pop-rock internațional, de la Beatles și Rolling Stones la AC/DC și Janis Joplin. În final, toți 5 (inclusiv chitaristul Bebe A.) au intonat un melodios ”La Mulți Ani” pentru sărbătorit. Acesta a primit diverse cadouri, printre care sticle ”alcoolice”, două icoane, albume biografice cu Tom Jones și Rolling Stones, un tricou inscripționat ”FSU – Rock N Roll.

A treia parte a fost un ”program de voie”: FSU a oferit bere și pizza, pentru o socializare pe refrenele retro selectate de Liviu. În asistență au putut fi zăriți Nicoleta Dandu și Jerry Schwartz (Radio România), ziaristul Radu Lupașcu, muzicienii Raul Cîrstea (folk), Ștefan Mardale (”Cri Gri”) și Ovidiu Stângă (”Jad”), disc-jockeiul  Horia Matei, Miki Gheorghe ”Croitoru”, componenții echipei ”In Memoriam Cornel Chiriac” (S. Gesticone – ”Mick Jagger de Obor”, I. Vrabie, Cr. Neagoe, M. Soare, Fl.Dragomir, Cr. ”Bodolan”, Nini Vasilescu). O surpriză plăcută – apariția actorului Radu Gheorghe. Ca de obicei, gazda ”casei” a fost Paul Radu – director de programe, de filmări s-a ocupat Mihai Forsea, iar asistența tehnică  a fost asigurată de Bebe Astur.

O seară specială, cu adevărat festivă.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Florii%20-%20Club%20A%20-%202017/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer