You are here

Excursie de o zi la Ruse in Bulgaria

In urma cu vreo doua saptamani am aflat despre o excursie care urma sa aibe loc duminica, 2 aprilie, in cele doua orase surori Giurgiu si Ruse. Pentru ca nu mai fusesem in orasul Ruse din luna mai 2009 – cand au trecut 8 ani nu imi explic – imediat mi-am rezervat doua locuri in autocar, pentru mine si sotie.

Startul s-a dat la ora 7:30 dimineata de la baza dealului Patriarhiei Romane. S-a mers foarte bine pana la Giurgiu, nefiind un trafic aglomerat. Dupa ce s-au vizitat mai multe obiective din orasul Giurgiu – o sa le prezint cat de curand si pe acestea – s-a trecut Dunarea in Bulgaria, pe Podul Prieteniei si astfel am ajuns in orasul Ruse. Pana sa coboram din autocar am fost informati ca acesta va pleca catre casa la ora 18:30. Obiectivul meu principal a fost sa vizitez in totalitate o strada pietonala, strada Aleksandrovska, care este plina de magazine si mai ales de terase. Aceasta strada m-a incantat de prima data cand am fost aici, dar atunci nu am apucat sa o vad in totalitate. Bineinteles ca nu am scapat ocazia sa luam masa de pranz la o asemenea terasa – ma refer la mine si sotie, unde pe langa mancare ne-am mai delectat cu cate o cafea, un suc si o sticla de bere. Cu parere de rau, dupa vreo 6 ore petrecute in orasul Ruse, a trebuit sa plecam catre casa. As mai fi avut multe strazi de vazut. Poate se mai iveste si o alta ocazie. Chiar daca eram la inceputul lunii aprilie, a fost o vreme exceptionala pentru aceasta perioada a anului.

Excursia a fost organizata de Clubul Floare de Colt. Si pe aceasta cale le multumesc doamnelor care s-au ocupat de organizarea acestei excursii. A fost o experienta deosebita.  

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Excursie%20de%20o%20zi%20la%20Ruse%20in%20Bulgaria/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer