You are here

O noua reintalnire cu Marcel YV6QD

Pe 3 octombrie 2016 am primit un e-mail, cel de mai jos, cu titlul Voiaj, de la prietenul meu Marcel YV6QD.

Draga Nini, cateva cuvinte doar sa stiu ce mai faci si cum merge cu sanatatea, dar si in acelasi timp sa-ti spun ca voi fi in Bucuresti pe 22 octombrie. Voiajul este foarte complicat via Panama-New York-Dusseldorf-Zurich-Bucuresti iar intoarcerea o fac pe la Carolina in Minnesota. De data aceasta merg cu baiatul meu Leandro, care nu cunoaste Europa iar la intoarcere, Carolina vine cu noi in Venezuela sa-si revada sora si mama. In Bucuresti o sa-ti telefonez ca sa stiu in ce zi are loc reuniunea la Radioclubul Bucurestean. Am de gand sa-mi iau statia Baofeng pentru a lucra in Rolink.
Numai bine draga Nini si la revedere.
73  Marcel  YV6QD

A fost o veste minunata. Stiam mai de mult ca o sa vina, dar acum stiam ca se apropie data revederii. Cand i-am raspuns la e-mail, i-am dat numarul meu de telefon, pe care il avea, dar pentru mai multa siguranta i l-am dat din nou. Vineri 28 octombrie am primit telefonul mult asteptat si am fost informat ca marti 1 noiembrie, Marcel YV6QD o sa vina cu Leandro la Radioclubul Municipal. M-a intrebat cam pe la ce ora sa vina si i-am spus ca cel mai bine este intre 10 si 11. Imediat l-am anuntat si pe seful de radioclub, Lucian YO3AXJ; ii spusesem mai de mult ca o sa vina Marcel YV6QD, dar acum aveam data exacta. In plus, l-am anuntat si pe Eli YO3AS. Si uita asa, la ora stabilita ne-am intalnit la radioclub. Am schimbat tot felul de impresii si povesti. Eli YO3AS a venit cu mai multe cadouri pentru Marcel YV6QD si fiul sau. Pacat ca am fost cam putini la aceasta intalnire.

Acum o sa dau “filmul” putin inapoi. Joi 27 octombrie, pe la ora pranzului, am primit un telefon de la prietenul meu Nelu YO3BAA ca sa ma anunte ca a venit in tara Marcel YV6QD si sa ma invite la o intalnire cu acesta, programata pentru miercuri 2 noiembrie, la ora 13, la Hanul Berarilor. I-am spus ca stiu ca Marcel YV6QD a venit in tara si ca ma voi prezenta cu mare placere la locul si ora stabilita. Cand am ajuns la Hanul Berarilor am avut o mare surpriza sa ma intalnesc cu: Nelu YO3BAA, Marin YO3AO, Costel YO3CCB, Ilie YO3CO, Mitica YO3QL si bineinteles Marcel YV6QD impreuna cu Leandro YV4FFR. O alta surpriza a fost sa aflu, ca in afara de faptul ca sarbatorim venirea lui Marcel YV6QD in mijlocul nostru, mai avem de sarbatorit si ziua de nastere a lui Costel YO3CCB care in aceea zi implininea 72 de ani. I-am urat un calduros “La multi ani!” Atmosfera a fost foarte placuta iar vremea a tinut cu noi, a fost o zi calda de toamna, senina, fara nori. Am ramas cu amintiri placute in urma acestor doua intalniri.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/O%20noua%20reintalnire%20cu%20Marcel%20YV6QD/index.html

Mai multe despre Marcel aflati din urmatoarele articole:

http://nini.qsl.ro/?q=node/51

2009

http://nini.qsl.ro/?q=node/226

2013

http://nini.qsl.ro/?q=node/391

2014

http://nini.qsl.ro/?q=node/515

2015

http://nini.qsl.ro/?q=node/633

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer