You are here

In vizita la Rosca Radu YO9HRR

Si in acest an m-am bucurat de invitatia varului meu Silviu de a petrece cateva zile cu sotia in renumita statiune Amara, acolo unde el are o casa de vacanta si de fiecare data ne simtim ca la noi acasa, ca doar mamele noastre au fost surori.

Ca sa ajung acolo, de fiecare data beneficiez de ajutorul ginerelui care imi pune masina la dispozitie. Cel mai mult se bucura de aceasta frumoasa deplasare sotia mea care se duce la strand si face numeroase bai de namol; eu stau la varul meu in curte, la umbra foisorului si fac “bai de bere rece”. De data aceasta am avut o mare surpriza, despre care am aflat ulterior cum a fost pusa la cale. In Slobozia, unde de fapt locuieste varul meu, dintre radioamatorii de acolo cu care sunt prieten, este si Radu YO9HRR, care, din intamplare se cunoaste foarte bine cu varul meu Silviu, dar a fost si coleg de liceu cu George alt var de-al meu, frate cu Silviu. Ce mica este lumea... Inainte ca sa ma duc la Amara, Radu s-a intalnit cu Silviu si acesta i-a spus ca o sa ma duc la el in vizita, la care Radu i-a spus sa-i dea mai multe amanunte dupa ce ajung acolo. Duminica de dimineata, dupa ora 10 varul mi-a dat vestea cea mare, ca Radu este pe drum catre noi. A sosit, a bagat masina in curte, am stat la o cafea de vorba, iar dupa ce a venit sotia de la baia de namol de la strand, Radu ne-a invitat la el, la casa de la tara. Dupa ce ne-am luat la revedere de la varul meu, am plecat catre Radu, el mergea inainte cu masina lui, iar noi dupa el. Am mers pe sosea pana la intrarea in Slobozia, unde am facut la dreapta catre Bucuresti, pe drumul vechi spre Urziceni. Dupa vreo 10 Km de mers pe soseaua principala am facut la dreapta si am mai mers cativa kilometri pe un drum comunal pana am ajuns in comuna Fundata, unde ne astepta sotia lui Radu. Dupa prezentarile de rigoare, am fost invitati la o masa la umbra unde ne-am pus la discutii. Apoi, am mers cu Radu prin curte ca sa-i vad si eu antenele pe care le are in dotare, iar apoi m-a dus in camera cu aparatura de comunicatii radio – aici, luat de val am uitat ca sa-i fac o poza langa aparatura din dotare, ramane pe alta data. Cand a dat drumul la statie, surpriza a fost ca sa-l aud pe 144 MHz pe prietenul Zica YO9FHB de la Fetesti, care vorbea cu cineva. Am asteptat sa termine legatura radio si imediat l-am chemat. Zica a ramas foarte surprins ca putea sa ma auda atat de tare si frumos. Cand i-am spus unde sunt, s-a lamurit de ce ma auzea asa. Dupa ce am terminat tura prin curte, ne-am retras iar la masa de la umbra unde sotia lui Radu, ne-a servit o multime de bunatati. Cel mai impresionat am ramas de acele vinete “facute ca la mama acasa” si aici trebuie sa recunosc ca, vinete atat de bine preparate, nu am mai mancat de pe vremea bunicii din partea lui tata, care locuia la mai putin de 20 de Km in linie drepata fata de casa lui Radu; deci tot din judetul Ialomita. Cu pare de rau a trebuit sa plecam pentru ca in drum catre Bucuresti, trebuia sa mai trecem pe la niste rude, acolo in comuna de unde erau bunicii mei. Sper sa mai trecem si cu alte ocazii pe la Radu, mai ales ca acum stim drumul. Hi! Si pe aceasta cale tin sa-i multumesc lui Radu si sotiei lui pentru primirea pe care ne-a facut-o.  

Totul s-a intamplat 3 august 2016.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/In%20vizita%20la%20Rosca%20Radu%20YO9HRR/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer