You are here

Florii - Club A - 2014

Intr-o discutie telefonica pe care am avut-o cu prietenul meu Florin Silviu Ursulescu am primit o invitatie de a fi alaturi de dansul pe 11 aprilie 2014, ora 19, la Club A (Clubul Arhitectilor), din strada Blanari nr. 15 unde urma sa-si serbeze ziua numelui.  

Nini: V-ati mai serbat aici ziua de nastere?

FSU: De vreo 40 de ani imi serbez cele doua zile la club A. Una de primavara, in preajma Floriilor, pentru onomastica Florin, alta - de toamna, spre 1 octombrie, cu prilejul nasterii. Din doua motive - unul sufletesc, altul - practic. In primul rand, de club A se leaga intrarea mea in lumea boema, culturala si elitista, a Bucurestilor, si tot aici am fost de sute de ori disc-jockey alaturi de alti pionieri ai meseriei pe meleagurile noastre. In al doilea rand, am numerosi prieteni din diverse straturi ale vietii -  din liceu, din radio, din famlie, din vecini, din muzica - asa ca nu am unde gazdui zeci si zeci de invitati, decat la club. A fost o perioada, prin anii 80, cand veneau aproape 200 de invitati, si evenimentul era pe lista mondenitatilor vremii - dar cei de atunci au cam plecat spre alte zari, s-au domesticit sau „reumatizat” - asa ca cercul s-a micsorat simtitor.

Nini: De ce v-ati serbat ziua mai devreme?

FSU: Si iata-ne pe 11 aprilie 2014, vineri -  cu doua zile inainte de duminica Floriilor: de ce nu chiar de Florii  ? - fiindca vinerea este ziua mea traditionala de evenimente la Club A, iar duminica cam toata lumea sta pe langa casa, la Floriile familiei. Am lansat invitatia, am scris SMS-uri si e-mailuri, am telefonat, si am asteptat cu nerabdare seara cu pricina. Din pacate, am primit multe scuze  - lumea e mult mai mobila acum, mai toti au masini, se duc la munte sau mare, unii au si casute la tara, multi fac excursii pe alte meleaguri. Asa ca am primit mesaje de genul „sunt la Roma, la Paris, la Brasov, in Delta, sunt in spital” si in final nu am avut alaturi asa multi prieteni pe cati contam.

Nini: Care a fost programul stabilit in prealabil pentru seara respectiva?

FSU: Am vrut sa fie o agapa modesta, cu ceva bautura si fursecuri, si discutii amicale, principala atractie fiind fondul sonor nostalgic, drept care l-am rugat pe amicul Romeo Mocanu - cantautor de calibru (a sustinut un recital folk la intilnirile mele culturale) si DJ avizat, sa vina cu muzica lui retro. Dar, ce sa vezi, a aparut o surpriza de proportii - amicul muzician Bebe Astur a socotit ca muzica live nu poate lipsi, asa ca a venit cu instalatia  audio si formatia Solaris, compusa din el si Florina Soare. Drept care seara a inceput ca la casele mari, cu o repriza sanatoasa de coveruri live, hit-uri de neuitat, incheiata cu un „Multi ani traiasca” pop-rock intonat de toti, spre emotia mea bine ascunsa. Apoi, rand pe rand, soseau invitatii - noi nu suntem nemti, degeaba spui o ora, lumea vine dupa 30, 40 sau 50 de minute. Drept care poza de grup de pe scena, facuta la inceput, nu-i cuprinde pe toti cei prezenti.       

Nini: Cine v-a onorat cu prezenta?

FSU: Au fost: Mircea Florian (intr- costumatie rara, cu sacou, sosit direct de la catedra) - cu o urare si un discurs inaugural de adinca prietenie -  multumesc, Niki Oagan (vechi muzician folk si rock), Miki Gheorghe (are ca hobby - croitoria si bucataria de lux) - stalp al mondenilor de odinioara, Andi Antimia (manechin celebru din echipa Zina Dumitrescu, profesor pentru C. Botezatu), fondatorul revistei muzicale pe internet  „Arta sunetelor” - Radu Lupascu si cronicarul Mircea Giurgiu, enciclopedistul rock Costin Grigoras, unul din marii sculptori romani actuali - Neculai Clici Padurau, initiatorii Fan Clubului „Cornel Chiriac” - Radu Nicolescu si Nini Vasilescu (spre mirarea mea, desi Nini este un neobosit calator, fotograf cu prezenta masiva pe internet, radioamator, abia acum si-a facut intrarea in club A, niciodata nu-i prea tirziu !),  artistul plastic romano-francez Traian Marinescu, muzicienii Sorin Sontea (craiovean din formatia Magazinul de Muzica, stabilit la Bucuresti) si Adrian Constantinescu (fost in Capitol,  Rosu si Negru) - cu care s-a pus la cale un jam-session, in curand pe scena de aici, cu hit-uri nemuritoare, foto-video-reporterul nostru fidel Mihai Forsea, profesorul de muzica - compozitor Viorel Covaci (care ne-a oferit ca de obicei un fragment din seria Istorisirilor secrete), directorul de programe de la Club A - Paul Radu (si el cronicar foto-video), colegii de radio Sorin Mihai Savin (pe care l-am ajutat aproape 4 ani de zile sa realizeze emisiunile Retro-vinil si Cornel Chiriac - Europa libera la Radio Bucuresti FM) si Cristian Teodosiu (cronicar cunoscator si colectionar impresionanat de discuri), Nelu Stratone (ziarist, animator rock, documentarist, „radiofonist”); nu puteau lipsi membrii fan-clubului In Memoriam Cornel Chiriac – adica Ion Vrabie, Laurian Buta, Florian Dragomir, prietenii cunoscuti sub poreclele Mick Jagger si Bodolan de Obor; rockerul ochelarist Nelu Tilie; chiar daca nu si-a facut aparitia in sala principala si a poposit doar in sala adiacenta, ne-a onorat cu prezenta Mircea Vintila (alaturi de un alt vechi folkist - Horatiu Grivei). Desi a fost retinut la serviciu, a fost totusi prezent, indirect, Mihai Croco Manea, prin afisele memorabile de spectacole pop-rock din colectia sa, cu care a tapetat fundalul scenei.

Nini: Ce imi puteti spune in incheiere?

FSU: In final, discutii amicale, intense, propuneri de colaborari, totul pe fondul asigurat de DJ Romeo - muzici alese cu gust din topurile de altadata.

O s-o facem si mai lata, la toamna !

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Florii%20-%20Club%20A%20-%202014/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer