You are here

Sarbatoarea Vinului, 26 septembrie 2009

Pentru ca a devenit deja o traditie in familie si anul acesta am tinut sa particip la Sarbatoarea vinului, editia a- VIII-a (26.09.2009). Dis de dimineata (ora 8) am plecat in directia Ploiesti. Si de data asta am fentat traficul de pe DN 1 pana aproape de Saftica, pe drumuri mai putin cunoscute de marea masa de soferi, dar care sunt libere si te scapa de traficul aglomerat de la iesirea din Bucuresti si pana la Aeroportul Otopeni dar si mai departe.

Cu cat ma apropiam de Ploiesti traficul devenea din ce in ce mai inghesuit. Cum am facut dreapta la intrarea in Ploiesti, pe linia de centura, dintr-o data traficul a devenit foarte lejer. Inca putin si am ajuns la destinatie. Daca in ceilalti ani pe marginea soselei de la Ploiesti si pana la Valea Calugareasca am intalnit o multime de indicatoare care te invitau la Sarbatoarea vinului, anul asta nici urma de asa ceva. Am ajuns la destinatie si am ramas placut surprins sa constat ca deja erau sositi o mare parte dintre participantii la acesta intrunire. Ca de obicei, intalniri cu vechi prieteni, strangeri de maini, pupaturi, etc. Apoi am fost invitati intr-o sala unde s-au tinut cateva speach-uri si s-au inmanat cateva premii (diplome si o cupa); cel mai in castig a iesit Gigi YO9FKM de la Daia care pe langa diploma primita de la Dan YO5GHA a mai primit si doi deca (20 litri) de vin alb de la YO4RTW pentru stradania cu care pazeste banda de 80m. Ca de obicei, a urmat poza de grup din curtea scolii. Oricat m-am straduit nu am putut sa-i incadrez pe toti asa ca i-am impartit in mai multe sectiuni. Apoi, ne-am regrupat intr-o sala de curs special amenajata unde am fost serviti cu o cafea, un aperitiv, un strugure, un pahar de vin (cu s-au fara apa minerala). Iar discutii, povestiri, planuri de viitor. Dupa terminarea actiunii din cadrul scolii ne-am mutat in parcul de peste drum de scoala. Ceea ce am constatat din prima clipa a fost faptul ca parcul mai are inca o intrare (care acum este intrarea principala), iar in mijlocul parcului a aparut o frumoasa fantana arteziana cu cateva alei in jurul ei si cateva banci, care nu erau in ceilalti ani. Mici, pastrama, vin (n-am putut sa-l degust deoarece eram cu masina dar am luat la pachet), vreme extraordinar de frumoasa; numai vorbesc de atmosfera placuta atunci cand te afli in mijlocul prietenilor. Si, cand totul este frumos, timpul trece pe neobservate, asa ca, cu parere de rau am fost nevoiti sa ne luam la revedere si sa plecam catre casele noastre. Surpriza a fost, ca aici, in parcul din Valea calugareasca sa ma intalnesc cu Gigi YO3DFM cu care m-am reintalnit si mai tarziu cand am facut un scurt popas pentru a revizita Manastirea Ghighiu. Inca o data tin sa-i multumesc ginerelui care mi-a pus la dispozitie mijlocul de locomotie fara de care deplasarea nu ar fi avut loc.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Sarbatoarea%20Vinului,%2026%20Septembrie%202009/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer