You are here

Sarbatoarea Vinului, 30 septembrie 2006

Si anul acesta nu am putut rezista tentatiei sa nu ma duc la sarbatoarea “Drumul Vinului” din comuna Valea Calugareasca din judetul Prahova. Pentru noi radioamatorii sarbatoarea se tine la Scoala generala de 8 clase din Valea Calugareasca.

Inca de dimineata am plecat cu noaptea in cap cu masina bunului meu prieten Ilie (YO3BBW). Ca sa nu mergem “cu mana goala” am plecat cu sotiile si cu Doru (YO3BZF). Aproape tot drumul am tinut legatura din mobil (gratie dotarii lui Ilie) pe repetorul R4, in special cu alte “echipaje” care se indreptau spre aceeasi tinta ca si noi. Cand am ajuns la scoala din comuna, atmosfera placuta, intalniri prietenesti. Unii deja erau ajunsi, altii au inceput sa vina dupa noi. Bineinteles ca nu am scapat ocazia sa fac cat mai multe fotografii pentru a ramane cu amintiri placute. Pentru mine este al patrulea an consecutiv cand particip la aceasta actiune. Dupa un mic aperitiv servit la scoala si dupa poza de grup din curtea scolii, ca de obicei, ne-am mutat in parcul de vis-a-vis unde era forfota mare. Gratarele mergeau din plin cu: mititei, fripturi, pastrama de oaie si frigarui, bineinteles stropite cu vin de Valea Calugareasca. Ne-am intors apoi la scoala pentru a ne lua ramas bun de la gazde cu promisiunea ca o sa ne revedem si la anul. Pe drumul de intoarcere catre casa am tinut cu tot dinadinsul sa ne oprim sa vizitam manastirea Ghighiu, care pe langa ca este un lacas de cult este si un monument istoric care trebuie neaparat vizitat. Ar mai fi fost multe de spus dar am dorit ca mai departe sa vorbeasca imaginile.

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici:  http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Sarbatoarea%20Vinului,%2030%20Septembrie%202006/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer