You are here

„DANSUL SUFLETULUI” – Spectacol Sufi-Kathak

În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturilor lumii, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei nr. 15, Sector 2, Bucureşti) şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia SmartArt, Centrul de Artă „Euterpe” partenerii lor, au organizat sâmbătă – 26 noiembrie, ora 16.00, evenimentul intitulat „DANSUL SUFLETULUI” – Spectacol Sufi-Kathak.
Concept, coregrafie şi prezentare: Carmen Coţovanu Pesantez.

Invitat:
Mariana Gabriela Sharma – Naliny.

Momente coregrafice:
Carmen Coţovanu Pesantez şi Angelica Floareş.

Spectacolul „DANSUL SUFLETULUI” este un omagiu adus Creatorului Universului şi creaţiei sale, prin intermediul dansului, muzicii şi al poeziei. Practicile sufite şi compoziţiile spirituale au fost puternic influenţate de tradiţiile Indiei şi de aspectele socio-culturale ale vieţii. Sufiţii sunt mereu în căutarea Adevărului, pentru a se contopi cu Divinitatea – din rugăciunea, poezia mistică şi muzica sufite se revarsă Fiinţa Divină. Sufi-Kathak este un concept care îmbină enigma şi spiritualitatea Sufismului cu eleganţa şi expresivitatea stilului de dans clasic Kathak, o fuziune care invită la a descoperi unitatea în diversitate.

CARMEN COŢOVANU PESANTEZ este coregraf de dans clasic indian, specialist în cultură şi civilizaţie indiană şi promotor cultural. S-a specializat în stilul de dans clasic indian Kathak, specific Nordului Indiei, creând propria coregrafie în care tehnica, rafinamentul şi expresivitatea artistică se îmbină cu inovaţia şi eleganţa, propunând, cu fiecare reprezentaţie, noi abordări tematice. A realizat coregrafia unor spectacole importante de dans, muzică, teatru, operă, fusion (Kathak-Flamenco, Sufi-Kathak) şi fashion show, fiind partener în importante proiecte culturale, contribuind, prin evenimentele derulate, la promovarea artelor şi a creaţiilor literar-artistice, a diversității culturale și a valorilor universale. A obţinut numeroase premii şi distincţii în ţară şi în India, pentru promovarea dansului clasic indian, a limbii hindi, a culturii şi civilizaţiei indiene şi a dezvoltării relaţiilor culturale româno-indiene.

NALINY (Mariana Gabriela Sharma) este cântăreaţă de muzică indiană clasică, semiclasică şi tradiţională, fiind apreciată de specialişti drept „Privighetoarea României” pentru vocea sa remarcabilă, cu inflexiuni deosebite, şi pentru interpretarea autentică. A studiat muzică clasică indiană la Universitatea din Pune (India). A colaborat cu artişti renumiţi şi personalităţi ale lumii culturale, participând la nenumărate spectacole în România, India, Siria, Anglia şi în alte ţări ale lumii. Pentru activitatea sa artistică de promovare a muzicii indiene clasice şi de film şi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiilor culturale româno-indiene a fost apreciată cu mai multe premii şi diplome oferite de Ambasada Indiei la Bucureşti şi de Asociaţia Culturală Româno-Indiană (RICA).

ANGELICA FLOAREŞ a început să studieze dansul clasic indian în cadrul Centrului de Artă „Euterpe”, remarcându-se prin sensibilitate şi talent susţinute de pasiune, dedicaţie şi perseverenţă în asimilarea cunoştinţelor tehnice şi artistice, prestaţia lor bucurându-se de o reală apreciere. A participat cu spectacole de dans clasic indian, devoţional şi folcloric în cadrul unor proiecte culturale. A încântat deopotrivă publicul prezentând pe podium frumuseţea şi perenitatea sariului indian, între tradiţie şi modernitate.

Evenimentul s-a desfăşurat în limba română.
Participarea la eveniment exclusiv cu invitaţie.

Sursa: Casa de Cultură „Friedrich Schiller”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/DANSUL%20SUFLETULUI/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer