You are here

Două monede romane de aur

Astăzi, 18 octombrie 2022, a avut loc la sediul Ministerului Culturii, primirea de către Muzeul Național de Istorie a României, a două monede romane de aur, rare, respectiv o monedă aureus Hadrianus (117-138 d. Hr.) și un solidus Gratianus (367 – 375 d. Hr.).

Acestea au fost achiziționate de Ministerul Culturii, prin exercitarea dreptului de preemțiune, de la un operator economic autorizat, în urma efectuării expertizei care a stabilit că bunurile culturale au o valoare științifică certă.

Monedele, clasate în categoria Tezaur a patrimoniului cultural national, au fost înmânate de către domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României.

Cele două monede vor putea fi admirate de public în expoziția permanentă Tezaurul Istoric, începând cu data de 27 octombrie 2022.

Sursa: Muzeul Național de Istorie a României

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Doua%20monede%20romane%20de%20aur/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer