You are here

BRUKENTHAL ȘI SIBIUL SĂU

Primăria Municipiului București, Forumul Democrat al Germanilor din  România – Regiunea Extracarpatică și Casa de Cultură “Friedrich Schiller” (str. Batiştei nr. 15) a organizat luni 08 noiembrie 2021, ora 17.00 la sediul Casei Schiller (str. Batiştei nr. 15) vernisajul expoziției de fotografie BRUKENTHAL ȘI SIBIUL SĂU/ BRUKENTHAL UND SEIN HERMANNSTADT, realizată de Dr. Klaus FABRITIUS la împlinirea celor 3 secole de la nașterea lui Samuel von Brukenthal (1721-1803).

A prezentat:

Dr. Klaus FABRITIUS, Președintele  Forumului  Democrat al Germanilor din România – Forumul Regional-Regiunea Extracarpatică

Au participat:

Thomas ȘINDILARIU,  Subsecretar de stat Departamentul pentru Relații Interetnice, Guvernul României

Christiane Gertrud COSMATU, Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, București

În anul 1721, acum 300 de ani, s-a născut la Nocrich bunul organizator, guvernatorul și reformatorul Transilvaniei, cât și colecționarul,  baronul Samuel von Brukenthal. La o vârstă fragedă se mută la Sibiu unde iși va petrece restul vieții.

 În anul aniversar 300 “orașul lui” și Guvernul României i-a dedicat o expoziție itinerantă “Samuel von Brukenthal – un European timpuriu”, o expoziție care ilustrează vasta lui activitate.

Casa Friedrich Schiller marchează acest eveniment cu o expoziție care arată imagini recente din preajma Baronului,  martorii istoriei care au existat și în timpul  Baronului. Locul lui de naștere Nocrich, satul din apropiere Hosman unde au locuit apropiații familiei, reședinta sa de vară de la  Avrig și Sibiul lui iubit . Imagini din Piața Mare și Mică, a palatului Brukenthal locul muzeului de azi, ale bisericii evanghelice,  fortificațiilor, caselor și acoperișurilor.“ (Dr. Klaus Fabritius)

Sursa: Casa de Cultură “Friedrich Schiller”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/BRUKENTHAL%20SI%20SIBIUL%20LUI/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer