You are here

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României a fost decorat cu Ordinul Naţional francez pentru Arte și Litere în grad de Cavaler

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, a primit Ordinul Naţional francez pentru Arte și Litere în grad de Cavaler.

Distincția i-a fost acordată miercuri, 20 noiembrie 2019, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Republicii Franceze în România. În discursul rostit de către Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România s-a menționat faptul că distincția a fost acordată pentru rolul foarte important jucat de către domnul director în realizarea Sezonului Franța-România, ca și pentru activitatea de protecție și punere în valoare a patrimoniului cultural al României.

Ordinul Artelor şi Literelor (Ordre des Arts et des Lettres) este una dintre principalele distincţii ale Republicii Franceze. Conform Decretului 57-549/1957, prin care a fost înfiinţat, este o decoraţie onorifică având scopul ''de a recompensa acele persoane care s-au distins prin creaţiile lor în domeniul artistic sau prin contribuţia pe care au avut-o în propagarea artelor şi literelor în Franţa şi în lume''.

Sursa: Muzeul Naţional de Istorie a României

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Directorul%20general%20al%20M.N.I.R%20a%20fost%20decorat/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer