You are here

Vasile Stoica în serviciul României

Fundația Europeană Titulescu împreună cu editura Oscar Print organizează joi, 21 martie 2019, începând cu ora 16:30, lansarea cărții: „Vasile Stoica în serviciul României”, autor Ioan Opriș.

Lansarea se va desfășura în prezența urmașilor familiei diplomatului Vasile Stoica: Lia Maria Vasilescu și strănepotul Filip Vasilescu.

Cu alocutiuni din partea:
Acad. Răzvan THEODORESCU
Acad. Sabina ISPAS
Prof. univ. dr. Ion CALAFETEANU
Prof. univ. dr. Corneliu-Mihai LUNGU
Dr. Florian BICHIR
Dr. Doru LICIU
Prof. univ. dr. Ioan OPRIȘ 

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu     

Vă invităm să faceți cunoștință – unii, să redescoperiți – alții, una dintre personalitățile care și-au pus întreaga viață în slujba României – de la războiul de eliberare, la pregătirea Marii Uniri până la reprezentarea și moderarea în relații internaționale și grija românilor risipiți pe alte meleaguri.    

Vorbind nu mai puțin de zece limbi străine, publicând în presă și în volum, ținând conferințe sau luptând cu arma în mână chiar rănit fiind, avrigeanul Vasile Stoica a rămas totuși mai putin cunoscut. 

Urmarindu-i parcursul, în volumul “Vasile Stoica în serviciul României”, dl. Ioan Opris redă publicului una din marile personalități ale neamului nostru. Un volum monumental, documentat, edificator.

Veți descoperi în avrigeanul Vasile Stoica un om puternic și dedicat idealului în care crede și iubindu-și satul, familia si neamul.

Sursa: Fundația Europeană Titulescu   

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi văzut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Vasile%20Stoica%20in%20serviciul%20Romaniei/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer