You are here

Eroine (In)Vizibile

Muzeul National Cotroceni si Institutul Polonez din Bucuresti a prezentat marti, 19 februarie 2019, ora 19.00, in Salonul Cerchez, o noua editie a „Conversatiilor la muzeu”. Conferinta „Eroine (In)Vizibile” a adus in fata noastra personalitati remarcabile - disidenta si poeta Ana Blandiana si sociologul Laura Grunberg. Intalnirea a fost moderata de jurnalistul Matei Martin.

Discutia a avut in prim plan figuri feminine putin cunoscute care au contribuit la caderea comunismului si a abordat importanta feminismului in trecut si in prezent. Aceasta a fost precedata de proiectia filmului documentar polonez „Nu am fost eroi. Greva prin ochii femeilor” (23 minute, 2010, Polonia, sub indrumarea lui Andrzej Wajda).

Evenimentul s-a desfasurat in contextul expozitiei “Poloneze si romance care au schimbat lumea” deschisa la Muzeul National Cotroceni in perioada 13 – 27 februarie 2019, în Spatiile medievale. Proiectul expozitional cuprinde povestile fascinante a 34 de poloneze si romance care, prin curajul lor, au schimbat tara, Europa si lumea. Printre protagoniste se afla luptatoare pentru independenta sau drepturile femeilor, precum si pioniere in domeniul stiintei sau al sportului. Expozitia a fost pregatita de Institutul Polonez din Bucuresti, iar Muzeul National Cotroceni o gazduieste cu ocazia a 100 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre cele doua tari.

Participantii la conferinta „Eroine (In)Vizibile” au fost invitati sa faca un tur al expozitiei “Poloneze si romance care au schimbat lumea” in intervalul orar 18.15 – 19.00.

Sursa: Muzeul National Cotroceni

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Eroine%20(In)Vizibile/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer