You are here

Concert de muzică clasică dedicat ZILEI CULTURII NATIONALE

Concertul susținut de Corul Canticum, condus de Răzvan Rădos, a adus un omagiu muzical poetului național Mihai Eminescu, la 169 de ani de la nașterea acestuia, dar și creațiilor românești consacrate.

MuseArt Academy a fost reprezentat de soprana Amalia Lazarciuc cu un program care a inclus piese din repertoriul muzicii clasice naționale și internaționale, compuse de Enescu, Bach, Schubert, Albeniz, Dvorak, Piazzolla. Interpretarea a fost acompaniată la pian de Marta-Claudia Tudor.

18.00 Cuvânt  de bun venit – Conf. univ. dr. Paula Popoiu, manager, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Lui Eminescu…Pout-puri – Amalia Lazarciuc – soprană, Marta-Claudia Tudor – pian

18.30 Revederi… Corul Canticum, dirijor Răzvan Rădos

Corul Canticum reprezintă o invitație în lumea artei corale de calitate. Ansamblul a debutat pe scena Universității Naționale de Muzică din București în primăvara anului 2015 printr-un concert dedicat memoriei compozitorului Paul Constantinescu în cadrul stagiunii cu același nume, organizată de Asociația Națională Corală din Romania. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, iar Canticum Bucharest a obținut încă de la prima sa apariție pe scenă aprecierile publicului și ale elitei muzicale bucureștene. De asemenea, ansamblul a concertat în cadrul „Nopții Muzeelor” în aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Național „George Enescu” și este invitat permanent al sărbătorilor interculturale ale Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Cei douăzeci și cinci de tineri muzicieni, alături de dirijorul Răzvan Rădos, își propun să aducă un plus de prospețime genului coral, făcându-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din folclor, jazz, gospel, pop etc.

Sursa: Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Un album cu fotografii ocazionat de acest subiect poate fi vazut aici: http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Concert%20de%20muzica%20clasica%20dedicat%20ZILEI%20CULTURII%20NATIONALE/index.html

Category: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer